Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

OCJENE - Dinamo: Pjaca je već isplatio transfer, Jakirović je uspio što nije ni Xabi Alonso!

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 28.08.24. | 21:45

Puno je Dinamovih igrača odigralo odličnu utakmicu, valjda neće biti težih ozljeda

Ovako smo ocijenili Dinamove igrače nakon pobjede u Bakuu (2-0) i prolaska u Ligu prvaka. Kako ste vi vidjeli izvedbu Modrih u Azerbajdžanu?

Ivan NevistićVratar
Nepravedno ga je, možda, ostaviti neocijenjenog, jer pravu priliku za pokazivanjem klase nije ni imao. Ali, on djeluje sigurno i kad nema posla, nema tu panike, nema povika na suigrače, ne istrčava kad ne treba, svaki je potez logičan. A onda, kad treba obrani da se ni ne oznoji! Postao je velika Dinamova konstanta, kodno ime 'Sigurnost'. Neće mu reprezentacija pobjeći. Odnosno, ne bi smjela.
Ocjena
7
Ronaël Pierre-GabrielObrana
Igrao do 84.minute. Izišao je zbog ozljede, bio bi hendikep da je nešto teže u pitanju. Zaključili smo tijekom prvog dijela da ga nismo puno vidjeli, bio je neprimjetan, a to je za stopera u ovakvoj utakmici pozitivno. U ovom slučaju to znači da je sve odradio kako treba. Njegova je najveća prednost što se ne buni ni na jednu trerenerovu odluku. Po prirodi je desni bek, igrao je u Dinamu uglavnom na lijevoj strani, sad je bio i neki 'hibrid-stoper', koji se dobro pretvarao u desnog beka. Takvi se igrači plaćaju zlatom, Dinamo ga je doveo besplatno
Ocjena
7
Kevin Theophile-CatherineObrana
Čuvar Dinamove obrane. U prvoj utakmici napravio je jednu kardinalnu grešku, Juninho tad nije iskoristio poklon, ali u Bakuu je bio besprijekoran. U onim rijetkim trenucima kad je Qarabag stvarao probleme, on je bio miran, sve je potencijalne opasnosti otklonio bez problema, stigao je ispravljati i svoje suigrače. Za njega će svi u Dinamovoj svlačionici reći da bi s njim uvijek išli u rat, bez obzira na te njegove 'žute minute', KTC je čovjek, koji je danas više od običnog stopera. On je jedan od senatora, vođa obrane, to je pokazao i u ovom dvoboju.
Ocjena
7.5
Samy MmaeeObrana
Na početku je imao problema po lijevoj strani, zaradio je i žuti karton, jer je zakasnio. Nakon toga, bio je Mmaee kao i dosad, bez greške. Autoritativan i uvijek na pravom mjestu. Dinamo je u njemu dobio pravo pojačanje, to smo već odavno zaključili. Ne znamo tuku li se nogom u stražnjicu ljudi u Ferencvarosu, kako su ga pustili da ode kao slobodan igrač, Hvala ima na tome, što drugo reći!
Ocjena
7.5
Marko PjacaNapad
Igrao do 80.minute. Bio je sporan, nećemo se lagati. Nije dosad odigrao utakmicu iz snova, zbog kakve je došao u Dinamo, zabio jest u prvoj utakmici, ali je ostao dužan u defenzivi. Zbunio je Jakirovića protiv Gorice, nije bio na pravoj razini i 'visio' je za prvih 11 u Bakuu. Ali, Jakirović je prelomio da mu treba, ali kao čovjek koji će igrati u oba pravca. I Pjaca je to odradio maestralno! Prvih pola sata fokusirao se na obranu, vraćao se u svoju polovicu, više bio bek nego krilo. A onda je eksplodirao, zabio golčinu, kakvu Dinamo rijetko zabija u Europi. Gol u prvoj utakmici, presudni gol u Bakuu, Pjaca se već isplatio, Sjećamo se njegovog Celtica, Vardara, brojnih europskih utakmica, ova je bila u tom rangu.
Ocjena
8
Josip MišićVezni red
Slabije je ušao u utakmicu, imao nekoliko propusta i lagano prodanih lopti, ali onda je upalio motore. I bio konstanta nakon toga. Uhvatio je ritam, blokirao je gostujuće akcije, onmda počeo povezivati i Dinamove redove. Odigrao je svoju klasičnu utakmicu, bio je siguran, pravovremen. Nakon pola sata odigrao je, praktički, bez greške. Stabilizator igre, poslagao je suigrače i vodio igru.
Ocjena
7
Petar SučićVezni red
Imao je i on problema u nekim situacijama, ali je, u odnosu na prvu utakmicu, odigrao odlično. Kontrolirao je puno toga, uostalom, na njegovu 'bradu' ide i drugi pogodak, koji se piše kao autogol. On je bio i dodavač Pjaci, iako je taj gol ipak Pjacino umjetničko djelo. Sučić je odigrao najbolju utakmicu ove sezone.
Ocjena
7
Takuya OgiwaraObrana
Igrao do 46.minute. Malo je 'glavinjao', nekad se loše postavlja i pokušava to nadoknaditi brzinom. I onda je zakasnio, umjesto lopte pokupio nogu i dobio žuti karton. Bio mu je to teret, zamalo je dobio i drugi, logično je da je na poluvremenu zamijenjen. Ali, sve u svemu, Ogiwara je pokazao da ima defenzivne kvalitete, iako je ponekad hazarder.
Ocjena
6
Martin BaturinaVezni red
Igrao do 66.minute. Samo da njegova ozljeda nije ozbiljnije prirode, sve drugo je nebitno. Imao je veliku šansu u prvom dijelu, nije zabio, ali osim toga je odradio odličan posao. Posebno u defenzivi, gdje je bilo najviše zamjerki na njegov opus. Vraćao se, presijecao lopte, pokretao akcije. Možda mu je i nedostajalo zraka za nešto više prema naprijed, no, može mu se oprostiti. Taktički je napravio sve što je trener od njega tražio.
Ocjena
6.5
Bruno PetkovićNapad
Igrao do 66.minute. Ovo nije bila njegova večer. U prvom poluvremenu izgubio je dvije lopte, koje su bile potencijalne opasnosti za Qarabag. Nije mu išlo, pokušavao je svojim driblinzima, proigravanjima, ali nisu pronalazili novog vlasnika. A nije ni Michael Oliver imao milosti za njegove padove. Puno je velikih utakmica riješio, u ovoj je bio samo jedan od aktera. Ajde, nekoliko je puta dobro reagirao u obrani, trudio se, to mu je plus.
Ocjena
5.5
Sandro KulenovićNapad
Nije zabio, pokvario je svoj prosjek,. Ali, nevažno. Njegova borba, trud. Nekoliko je puta iznudio faul, vratio povratnu, zaustavio kontru Qarabaga. Nije bilo pravi lopti za njega, ali, kako i sam kaže, nije važno tko zabije, ako momčad pobijedi. On nikad ne zakaže!
Ocjena
6
Maxime BernauerObrana
Igrao od 46.minute. Od tog čovjeka nikad ne znate što očekivati. Protiv Gorice je izgledao kao amater, sve šanse suparnika došle su preko njega. Zato i nije bio u prvih 11 u Bakuu. A onda... Uđe na poluvremenu i bude jedan od najistaknutijih. Sjajna duga lopta za Sučića prije drugog (auto)gola, spriječio je pogodak, bio upravo tamo gdje treba biti. Čini se da mu više odgovaraju utakmice u kojima ne mora stajati visoko i u kojima mu je suigrač Kevin Theophile. Tada i simpatični, ali nepredvidljivi Max izgleda ozbiljno.
Ocjena
7.5
Marko RogVezni red
Igrao od 66.minute, Neupitna kvaliteta. Pravi igrač, koji će kod 2-0 utakmicu staviti u džep i lagano njome kormilariti. Opasno kuca na prvih 11.
Ocjena
6.5
Juan CórdobaNapad
Igrao od 66. minute. Dobro, nekoliko je puta doveo obranu Qarabaga u opasnost, prenio igru na domaću polovicu. Ipak, očekivali smo da će u takvim okolnostima napraviti i nešto više, zabiti, asistirati... Kako god, svoju je zadaću odradio kako treba, Dinamo je s njim još češće bio na suparničkoj polovici.
Ocjena
6
Dario ŠpikićNapad
Igrao od 80.minute. Igrao premalo za ocjene.
Ocjena
-
Arbër HoxhaNapad
Igrao od 84.minute. Igrao premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Sergej JakirovićTrener
Sve je napravio kako treba! Ova mu je utakmica bila svojevrsni diplomski. Izvukao je pouke iz poraza u Pragu i Solunu, prenio je to na momčad, savršeno je postavio momčad u Bakuu. Morao je odgovarati na provokacije azerskih novinara o otkazu, slušao je kako svi očekuju tešku utakmicu i Qarabagov prolaz, ali on je sve to ignorirao. Imao je svoj film, dvojbe koje su ga mučile riješio je na najbolji način, potpuno je ugasio Qarabag. To nije uspio ni Xabi Alonso!
Ocjena
8



Tagovi

GNK DinamoQarabagLiga prvakaMarko PjacaSergej Jakirović

Ostale Vijesti