Najluđa statistika ikad - odigrao više utakmica za reprezentaciju nego za klub

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 05.10.17. | 14:07

Ovo je najluđa statistika koju smo vidjeli u posljednje vrijeme.

Večeras Argentina igra jako važnu utakmicu protiv Perua. Izbornik Jorge Sampaoli još uvijek kombinira s kojom postavom ući u ovako važnu utakmicu koja može biti i presudna za (ne)odlazak Argentine na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Nekoliko kombinacija Sampaoli ima za prvu postavu, no jedno je sigurno – na golu će biti Sergio Romero.

Upravo ovaj 30-godišnji vratar ima nevjerojatnu statistiku. Naime, u posljednje četiri godine on je odigrao više utakmica za Argentinu (51), nego za klubove u kojima je igrao (49).

Nakon što je u sezoni 2012./13. branio za Sampdoriju, Romero je nakon toga završio u Monacu na posudbi. Tamo je bio rezervna našem Danijelu Subašiću te upisao ukupno 9 nastupa u svim natjecanjima. Uslijedio je povratak u Sampdoriju gdje se u međuvremenu Emiliano Viviano ustalio kao prvi vratar pa je Romero upisao tek 11 nastupa. Nakon toga odlazi u Manchester United gdje je rezerva Davidu De Gei te je u tri sezone do sada upisao 29 nastupa.

U međuvremenu su se u Argentini promijenila četiri izbornika (Alejandro Sabella, Gerardo Martino, Edgardo Bauza i Jorge Sampaoli), a svima njima je Romero bio prva opcija…

(Foto: Action Images)


Tagovi

Sergio RomeroArgentinska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti