Najlošija partija Bjeličinog Dinama - Atalanta dovela Plave u nezavidnu situaciju (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 26.11.19. | 23:24

Talijani su upisali zasluženu pobjedu.

Nogometaši zagrebačkog Dinama odigrali su najgoru partiju pod trenerskim vodstvom Nenada Bjelice i upisali drugi poraz u ovogodišnjem izdanju Lige prvaka. U petom kolu svladala ih je domaća Atalanta rezultatom 2-0, a bili su zreli Plavi i za još pokoji gol u mreži Dominika Livakovića.

Klub iz Bergama krenuo je furiozno na mitskom San Siru. Već u prve dvije minute upisali su dvije jako opasne situacije pred vratarom hrvatske reprezentacije. Srećom, nije bilo dovoljno prisebnosti u realizaciji te se rezultat nije promijenio, ali same prilike dale su nagovijestiti što nas čeka u današnjem ogledu.

Pritisnuli su Talijani od samog starta, a iako se Dinamo uspio stabilizirati nakon uvodnih petnaestak minuta, bilo je to – uvjetno rečeno – 'pod Atalantinim uvjetima'. Upali su igrači hrvatskog prvaka ui žrvanj ritma domaćih nogometaša, srljalo se i previše ispadalo iz pozicija, a taj svojevrsni 'run and gun' u režiji Gian Piera Gasperinija, odgovarao je domaćinu.

Već do 20. minuti žute kartone su zaradili i Kevin Theophile-Catherine i Dino Perić, koji nemaju pravo nastupa protiv Manchester Citya u posljednjem kolu. Imao je netom nakon tog priliku i Mario Pašalić, ali na gol se trebalo čekati do 27. minute.

Domaćini su pogodili gredu, a u nastavku situacije Dino Perić je napravio nesmotren prekršaj jer nije vidio Luisa Muriela iza svojih leđa prilikom pokušaaj ispucavanja lopte. Sudac Sergej Karašev je pokazao na bijelu točku, a penal je realizirao sam kolumbijski napadač za 1-0.

 

 

Izgledale su Bjeličine trupe poprilično izgubljeno u tim trenutima, Perić je neduogo zatim napravio novu veliku grešku izgubivši loptu na svojoj polovici, ali udarac Muriela odlazi preko okvira gola. Potom je Livaković imao jednu grešku, dok su jedinu pravu priliku dinamovci imali u 36. minuti kada je Mislav Oršić pogodio gredu.

To je bilo sve u prvom poluvremenu. Otišli su igrači na predah, a željno se iščekivao adekvatan odgovor Dinama u nastavku. Isti ne da nije došao, nego su domaćini šokirali Modre već u drugoj minuti nastavka.

Fantastični Alejandro Gomez, koji je izluđivao Perića u prvom poluvremenu, ovog puta je primio loptu nakon lošeg čišćenja Leovca na dvadesetak metara od gola gostiju. Napao ga je Luka Ivanušec, ali omaleni Argentinac 'prodaje' tunel mini Vatrenom, da bi potom sjajnim udarcem iz gornjeg desnog kuta kaznenog prostora poslao loptu u suprotni kut Livakovića i zabio za sada već velikih 2-0.

 

 

Atalanta je potom smanjila gas, nisu više išli naprijed pod svaku cijenu, a s druge strane u obrani su lako anulirali danas vrlo tupu oštricu Dinamovog napada na čelu s nevidiljivima Danijem Olmom i Brunom Petkovićem.

Većina pokušaja domaćih svodila se na ne pretjerano opasne Muriela i Pašalića, dok je na drugoj strani Olmo, više iz nemoći, pokušavao zaprijetiti s distance.

Rezultat se nije mijenjao, a najbolju priliku u posljednjoj trećini utakmice propustio je strijelac drugog gola Gomez, koji je izašao sam na Livakovića nakon odlične akcije Iličića i Pašalića. Srećom, Dominik Livaković je odlično pročitao njegov pokušaj i uspio skinuti čisti zicer.

Pokušao je Bjelica razdrmati svoje redove uvođenjem Gojaka i Đire umjesto Ivanušeca i Stojanovića, ali bez uspjeha.

Modri su zasluženo doživjeli drugi poraz u grupnoj fazi ovogodišnje Lige prvaka i time si uvelike zakomplicirali situaciju za prolaz dalje, pa čak i u Europsku ligu.

Posljednjeplasirana Atalanta im se približila na bod zaostatka sa 4 boda na svom kontu, Dinamo ima 5, dok su ispred Šahtar (6) i Manchester City (11). U posljednjm kolu, Dinamo na Maksimiru ugošćuje Građane.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Luis MurielAlejandro Gomez

Ostale Vijesti