Najboljih 11 koji od ove zime imaju nove klubove (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 03.02.20. | 19:41

Naravno, u postavi se našao i bivši dinamovac Dani Olmo.

Iako su zaljubljenici u najvažniju sporednu stvar na svijetu ostali uskraćeni za neki spektakularan transfer koji je trebao uključivati neku megapopularnog nogometaša kao što je to Gareth Bale ili Edinson Cavani,  ove smo zime ipak vidjeli neke prelaske koji su nas u potpunosti iznenadili.

Počet ćemo s vratarskom pozicijom, a tamo je u glavnoj ulozi mladi Rumunj Ionut Radu. 22-godišnji Ionut stigao je u Parmu na šestomjesečnu posudbu iz talijaskog Intera, a ukoliko zadovolji struku nekoć slavnog talijanskog kluba, nije nemoguće da na kraju sezone trenutno sedmoplasirana momčad talijansnkog otkupi njegov ugovor.

U obrambenoj liniji imamo trojicu igrača koji su stigli na posudbe, ali svi oni, baš kao i vratar Radu, imaju opciju da na kraju sezone budu otkupljeni od njihovih novih klubova.

Alvaro Odriazola nova je „dvojka“ Bayern Munchena. Ovaj 24-godišnjak je dijete Real Sociedada, a u ljeto 2018. godine ga je otkupio Real Madrid za 30 milijuna eura. U Munchen dolazi na šestomjesečnu posudbu.

Nadalje, tu su još i Mattia Caldara te Danny Rose. Novi središnji branič Atalante vraća se u svoj matični klub, a prethodno je imao prilike brantii boje dva najtrofejnija talijanska kluba, Juventusa i Milana. U Milano je stigao iz Torina u kolovozu 2018., a Rosonerri su ga tada platili 35 milijuna eura. U Atalanti će provest narednih godinu i pol dana.

Za kraj tu je još i Danny Rose. Ovaj brzonogi lijevi bek posljednjih je šest i pol godina bio član Tottenhama, a Svrake su ga dovele na šestomjesečnu posudbu koju su platili dva milijuna eura. Ukoliko ga odluče otkupiti, na račun Pijetlova morat će uplatit dodatnih 18 milijuna eura.

Vezna linija prepuna je izvrsnih talenta. Na desnoj strani nalazi se Nizozemac Bergwijn za kojeg je Tottenham izdvojio 30 milijuna eura, a da je to „money well spent“ pokazao je novi miljenik Mourinha koji je u svojem debiju zabio pogodak Manchester Unitedu.

Na mjesto lijevog veznog je, barem za potrebe ove postave, instaliran bivši dragulj Dinama Dani Olmo. Svi znaju kako je Olmo bio meta „pola Europe“ ali je u konačnici RB Leipzig bio taj koji je najbrže reagirao te su oni doveli za 20 milijuna (plus bonusi) mladog Španjolca koji u drsu Furije ima jedan nastup i jedan pogodak.

Dvojica središnjih veznjaka su Christian Eriksen i Bruno Fernandes. Oko obojice plementih playmakera trajala je nevjerojatno dugačka trakavica te su obojica u konačnici završili u klubovima za koje se dugo pisalo da imaju „pole position“ u trci za njihovim potpisom. Eriksen je tako završio u Interu za 20 milijuna eura, dok je Fernandes u najvećem transferu ove zime preselio iz Lisabona na Old Trafford za poprilično velikih 55 milijuna eura (naravno, tu su i bonusi).

U napadu imamo trojac hladnokrvih ezekutora.

Prvi od svih je Duvan Zapata, stasiti napadač čiji je ugovor Atalanta i službeno otkupila sredinom siječnja. Zapata je jako neugodan, iznimno moćan u skoku te je on netko tko zabija i iz pola šanse. Odlična kupovina kluba iz Bergama.

Nadalje, tu je i Paco Alcacer. Sada već bivši napadač Borussije vratio se u La Ligu, ali mu se dres neće previše razlikovati od onog kojeg je nosio proteklih godina budući da je potpisao za Villareal. Sedmoplasirana momčad La Lige za njega je izdvojila 23 milijuna eura, a da se to čini kao izvrsna kupnja dokazao je Paco u svojoj prvoj utamici u kojoj je zabio pogodak, a uz to je jedan gol i namjestio.

Šećer na kraju, a njegovo je ime Erling Braut Håland. Ovaj je mladić, zanimljvo, rođen u engleskom Leedsu, gradu u kojem je njegov otac jedno vrijeme igrao nogomet, ali u karijeri nikad nije dosegao svoj vrhunac i to ponajviše radi činjenice da mu je Roy Keane brutalnim startom, koji je kasnije ušao u anale, slomio nogu. Ipak, njegov sin je netko tko je danas ponajveća zvijezda svjetskog nogometa, a koliko je dobar posao napravila Borussia Dortmund osiguravši njegov potpis ove zime zorno prikazuju i sljedeće brojke – tri utakmice, osam udaraca, sedam pogodaka i jedna asistencija. Nestvarno!

Haaland je definitnvno budućnost (a i sadašnjost) svjetskog nogometa, a ako nastavi ovakvim tempom mogao bi postati i najveći norveški napadač svih vremena.

U nastavku teksta donosimo vam popis 50 najvećih zimskih transfera.

(foto: Reuters)


Tagovi

Duvan ZapataPaco AlcacerChristian EriksenBruno FernandesAlvaro OdriozolaMattia CaldaraIonut RaduGareth BaleEdinson CavaniSteven BergwijnErling HaalandErling Braut HalandDani OlmoTransfermarkttransferiZimski prijelazni rok

Ostale Vijesti