Mourinho dobiva popust od Intera za Hrvata – ali postoji „kvaka“

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 20.11.18. | 18:15

Hrvatski nogometaš mogao bi biti prva žrtva novog sportskog direktora.

Bivši glavni čovjek Juventusa za sportsku politiku kluba, Giuseppe Marotta, preuzeo je funkciju u njihovom velikom rivalu Interu, a čini se kako je već krenuo krojiti novu sliku kluba.

Beppe Marotta, kako su mu tepali navijači Stare dame, već je locirao potencijalna nova pojačanja, a talijanski mediji spominju Nicola Barellu i Sergeja Milinkovića-Savića uz još jedno veliko ime. S druge strane, ambicija je dovesti još tehnički i taktički potkovanije igrače koji bi se pridružili 'nedodirljivima' u momčadi Luciana Spallettija, poput stopera Milana Skriniara.

Međutim, u toj novoj slagalici Ivan Perišić nije nezamjenjiv. Iako uživa veliko povjerenje trenera, uprava Nerazzura smatra kako će 29-godišnji krilni napadač hrvatske reprezentacije uskoro proći svoj zenit te bi ga trebalo 'unovčiti' dok je još vrlo vrijedan na nogometnom tržištu. Jedan od najzainteresiranijih klubova za njegove usluge bio je Manchester United koji je bio blizu dovođenju Perišića prije dvije sezone, koji je zadivio trenera Josea Mourinha nastupom na Europskom prvenstvu u Francuskoj.

Kako prenosi talijanski Calciomercato, Marotta i predsjednik Intera, Zhang, izvjesili su cijenu za Perišića, a ona iznosi 35 milijuna eura za Crvene vragove. Međutim, postoji „kvaka“.

Jedna od glavnih meta talijanskog giganta je Anthony Martial koji je donedavno bio 'na ratnoj nozi' s trenerom Joseom Mourinhom, ali njegovo ponašanje – kao i predstave na terenu – se uvelike popravilo u posljednjih par tjedana. Ipak, mladom Francuzu istječe ugovor sljedećeg ljeta, iako engleski klub ima opciju produženja za još jednu godinu, ali uprava Intera nada se da će „sniženjem“ na Perišića omogućiti sebi „pole position“ za angažman Anthonya Martiala.

(Foto: Reuters)

POVRATAK NA NASLOVNICU


Tagovi

Ivan PerišićJose MourinhoBeppe Marotta

Ostale Vijesti