REUTERS/Gleb Garanich
REUTERS/Gleb Garanich

Modrić: Svjetsko prvenstvo svake dvije godine nema smisla

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 18.10.21. | 20:07

Vatreni kapetan najavio utakmicu Real Madrida i Šahtara

Sutra s početkom u 21 sat, kreće treće kolo nogometne Lige prvaka za nogometaše Real Madrida.

Nakon šok terapije protiv Šerifa koji ih je pobijedio usred Madrida rezultatom 2:1, pred kraljevskom ekipom je novi izazov, “narančasti” Ukrajinci nisu nimalo bezazleni. Dokazali su to i Interu koji se iz Kijeva vratio sa samo jednim bodom..

“Spremni smo na dobru utakmicu i pobjedu, to je sada stvarno bitno. Pred nama je snažan protivnik koji je pokazao svoj potencijal u nekoliko zadnjih utakmica. Bit će to zahtjevan okršaj” otvorio je druženje s novinarima Modrić.

Naravno, mimo same najave susreta, novinari su upitali Luku kako gleda na nominacije za Zlatnu loptu koju svake godine dodjeljuje ugledni France Football..

“Ima tu više kandidata koji imaju šansu to osvojiti. Mislim da je Benzema jedan od njih. Zaslužuje tu nagradu ako pogledate kako je igrao ove godine ali i prošlih sezona u madridskom dresu. Uvijek je na visokoj razini. Isto tako, uzeo je Ligu nacija s Francuskom što bitno u procesu glasanja za Zlatnu loptu. Nadam se da će osvojiti nagradu, zbilja ju zaslužuje”, zatvorio je priču o nagradi koju je i sam osvojio nakon Mundijala u Rusiji.

Zanimljivo, novinare zanima što misle nogometaši o Svjetskom prvenstvu svake dvije godine. Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino je nedavno izjavio kako bi to manje umaralo igrače…

Ne vidim smisao Svjetskog prvenstva svake dvije godine. Natjecanje je posebno upravo zato jer se održava jedanput u četiri godine, pa su sukladno tome svi uzbuđeni. Nisu ništa pitali igrače ili trenere. To nema nikakvog smisla, zbilja ne znam što će biti s time” zaključuje Modrić.

Sve su glasnija negodovanja o toj ideji, a Mundijal u Kataru nije ni krenuo.

On je pak problematičan iz nekih drugih razloga, prvenstveno je tu nezgodan datum (studeni iduće godine) a već se godinama govori i piše o neljudskim uvjetima na gradilištima stadiona, gdje je navodno život izgubilo nekoliko stotina stranih radnika.



Tagovi

Luka ModrićReal Madridkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. godineGianni Infantino

Ostale Vijesti