Milan ga platio 35 milijuna eura, sada odlazi bez odigrane minute

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 09.01.20. | 18:52

U nepune dvije sezone nije primirisao travnjaku, a Rossoneri već imaju spremnu zamjenu.

Nevjerojatno zvuči podatak da je Milan prije dvije sezone iskeširao 35 milijuna eura (prema Transfermarktu) za igrača koji nije upisao niti jedan nastup. Protrljajte oči, prebrišite ekran... Točno, kada se Leonardo Bonucci pretprošlog ljeta odlučio vratiti u Juventus, njegova zamjena trebao je biti ovaj mladić, ali njegova avantura na San Siru neslavno je propala.

Riječ je o Mattiji Caldari, danas 25-godišnjem stoperu kojega su Rossoneri platili Staroj dami velikih 35 milijuna eura. U međuvremenu je momak rođen u Bergamu izbivao s travnjaka prvenstveno zbog ozljeda, a najviše ga je s terena udaljila ozljeda Ahilove tetive zbog čega ga nije bilo gotovo četiri mjeseca na travnjacima. U međuvremenu su tu bile još i ozljede ligamenata koljena – koja je bila kudikamo teža, ali se dogodila krajem prošle sezone - kao i problemi s mišićima, a sve to rezultiralo je činjenicom da Caldara nije odigrao niti jednu minutu u niti jednom natjecanju za Milan u nepune dvije sezone. Posljednju utakmicu odigrao je u rujnu 2018. godine za reprezentaciju Italije u porazu od Portugala u Ligi nacija.

Čini se ipak kako će ga talijanski gigant uspjeti prodati ovog siječnja. Kako prenosi transfer-guru Gianluca Di Marzio, stoper će se uskoro vratiti u matičnu Atalantu. Klub iz Bergama dogovorio je posudbu na godinu i pol dana s pravom otkupa. Liječnički pregled održat će se već sutra, a posudba je besplatna s tim da Atalanta ima opciju otkupa za 15 milijuna eura, uz to da Milan ima određeni postotak od zarade od budućeg transfera.

Uskoro bi transfer trebao biti službeno obznanjen, a Boban i Maldini već imaju spremnu alternativu. Isti izvor tvrdi kako Milan ozbiljno razmišlja o dovođenju Smiona Kjaera iz Seville i to već ovog zimskog prijelaznog roka. Razlog leži u činjenici što ih je Barcelona 'izigrala' vezano uz akviziciju mladog Jean-Claira Todiboa koji se obećao Schalkeu.

 

 

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(Foto: Reuters)


Tagovi

Mattia Caldara

Ostale Vijesti