Messi ga je predodredio za svojeg nasljednika, a on je odabrao novce i plaže umjesto karijere

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 02.12.19. | 11:19

Htjeli su ga svi europski velikani, ali on se odlučio za veliki novac, loš nogomet i ugodan život.

Kada Messi kaže da vrijediš, onda vrijediš. I točka. Hoće li se karijera razviti onim putem za kojeg mnogi očekuju, dosta je upitno, ali nema nikakve sumnje da je Cristian Pavon fantastičan igrač ispred kojeg je, ukoliko se njoj posveti u potpunosti, velika karijera.

Zasada, ona je malo na čekanju, a razlog tome je taj što je sa samo 23 godine Pavon kao svoju prvu destinaciju van Argentine odabrao MLS. Usprkos činjenici kako u SAD-u puno ulažu u sport, kvaliteta nogometa je ispodprosječna. Svatko tko je pogledao jednu utakmicu shvatio je kako je njihov pojam nogometa potpuno drugačiji od onog europskog (naravno, Amerikanci su uvijek najpametniji u svemu) te se u nemalom broju slučajeva dalo pročitati kako oni akcije rade kao da je riječ o američkom nogometu. Lopta se vrati defenzivnom veznjaku, on u stilu QB-a šalje dugu loptu prema gostujućem 16-ercu, a pet – šest igrača u punom šprintu idu na nju. Nevjerojatno.

Jasno, u takvoj ligi s takvim čudnim idejama napadači dolaze do izražaja. Biti obrambeni igrač u MLS-u je toliko nebitno kao i utjecaj VAR tehnologije kada igra Juventus, ali dobro to je sada neki drugi par rukava.

Pavon se, usprkos interesu klubova kao što su Tottenham, Milan, Inter odlučio pristupiti LA Galaxyju. I tko smo svi mi da mu sudimo, Los Angeles, Lakersi, plaže, sunce, Ibrahimović… Što to njemu fali? Možda eventualno ambicija, ostalo sve ima.

Mladi krilni napadač koji se najbolje snalazi na mjestu desnom krilu trenutno vrijedi 12,5 milijuna eura, što je 7,5 milijuna manje od cijene koju je imao prije točno godinu dana.

Za Gaučose je skupio 11 nastupa, a još uvijek čeka na svoj prvi pogodak. Kako sada stvari stoje, on neće tako brzo doći budući da će svojim igrama u MLS-u teško izboriti povratak u reprezentaciju pored svih silnih talenata koje Argentina ima na tim pozicijama.

Svojevremeno je Messi rekao kako je Pavon vrhunski talent pred kojim je sigurno velika karijera, ali taj „sigurno“ više nije toliko siguran kada pogledamo posljednjih godinu dana u karijeri ovog 23-godišnjaka.

Za kraj dodajemo kako je jedan od tih 11 nastupa u dresu reprezentacije bio protiv Vatrenih prošle godine, a vjerujemo kako nije potrebno podsjećati kako je taj susret završio. Iako je trenutno na posudbi, LA Galaxy će njegov ugovor otkupiti od Boce Juniors za 15 milijuna eura, a kada se to dogodi veoma je upitno hoćemo li ovog talenta ikada vidjeti u europskom nogometu ili će njegove niske ambicije biti krucijalne u njegovom ne ostvarivanju velike karijere.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Boca JuniorsMLSLionel MessiCristian PavonLA Galaxy

Ostale Vijesti