MERCATO - Naj transferi i glasine dana (20.7.): "Nenormalni" Van Gaal, novi napadački trio Reala, napokon Roma

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 20.07.15. | 21:41

Za glavne vijesti dana na nogometnom tržištu pobrinuli su se Real Madrid i Manchester United.

Kraljevi imaju novu ideju. Već duže vrijeme piše se da bi Karim Benzema mogao napustiti Santiago Bernabeu, a Rafa Benitez navodno želi gurnuti Cristiana Ronalda u sam vrh napada. Realizira li se transfer Benzeme, kojeg silno želi Arsene Wenger u Arsenalu, društvo iz Madrida krenulo bi u „akciju Reus“. Plan je za Benzemu dobiti između 45 i 55 milijuna eura, koji bi se potom uložili u dovođenje sjajnog krilnog napadača Borussije Dortmund.

Transfer ljeta, godine, desetljeća, a moguće i najveći ikad, mogao bi napraviti Man United. Nakon što je Bayern odbio 82 milijuna eura za Thomasa Mullera, klub s Old Trafforda sprema još „bolesniju“ ponudu. Tešku ravno 100.000.000 eura!

Van Gaal razmišlja i o vratarskim opcijama. Valdes je na izlaznim vratima, a i dalje je neizvjesna sudbina De Gee. Zato bi nizozemski stručnjak uskoro mogao dovesti dva vratara - argentinsku „jedinicu“ i svog sunarodnjaka.

U Italiji je danas bilo nešto mirnije. No Roma se konačno aktivirala i stigla na korak od dovođenja Mohameda Salaha. Fiorentina ga izgleda neće uspjeti zadržati, a Rimljani će je „utješiti“ svojim odbačenim napadačom Mattiom Destrom. Šuška se i da je Roma konačno sve riješila s Adrianom, otpisanim bekom Barcelone, koji će na Olimpicu predstavljati solidno pojačanje. Još se traži golgeter, najrealniji je Edin Džeko, ali trebaju se u Rimu paziti Wengera kojem je BiH napadač također opcija, ako ne uspije dovesti Benzemu.

Liverpool je blizu dovođenja Bentekea, besplatna pojačanja iskazala su se na pripremnoj utakmici u Australiji, a Brendan Rodgers sada želi i svoga Xabija Alonsa. Izbor je opet pao na Madrid – želja menadžera Redsa jest Asier Illarramendi.

Dobar posao u Engleskoj napravio je Atletico Madrid. Prije godinu dana za 22.000.000 eura Chelseaju su prodali Filipea Luisa. Brazilski lijevi bek nije se snašao kod Mourinha, pa ga Atletico vraća na Vicente Calderon, i to za šest milijuna manje...

Za kraj, pozabavili smo se i uzlaznom transfer politikom Zdravka Mamića na čelu Dinama. Možda je majstor kada su u pitanju prodaje igrača, ali skautiranje i kupovina ide mu puno slabije. Evo i najboljeg dokaza!

(Foto: Action Images)


Tagovi

Real MadridMarco ReusKarim BenzemaArsenalManchester UnitedThomas MüllerSergio RomeroJasper CillesenRomaMohamed SalahAdriano CorreiraEdin DžekoLiverpoolAsier IllarramendiAtletico MadridFilipe LuisChelseaZdravko MamićDinamo Zagreb

Ostale Vijesti