MERCATO - Naj transferi i glasine dana (10.7.): Ramos sve začudio, sjajne kupovine Atletica, Monaca i West Hama

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 10.07.15. | 22:41

Donosimo pregled nogometne tržnice za petak, 10. srpnja.

Možda je i najveće iznenađenje, barem za hrvatske ljubitelje nogometa, povratak Eduarda da Silve u Šahtar. Bivši hrvatski reprezentativac lani se vratio u Flamengo, ali je danas raskinuo ugovor istaknuvši kako je od Šahtara dobio odličnu ponudu koju nije mogao propustiti.

>> MERCATO - Naj transferi i glasine dana (9.7.): Milan ponovno narastao, Pep strahuje od dolaska Ibre, Danilo hit dana!

Dobro je prošao i bivši Eduardov trener u reprezentaciji Slaven Bilić. On je dobio i treće veliko pojačanje, a na Upton Park je danas i službeno došao Angelo Ogbonna.

Svoje prvo 'pravo' pojačanje za sljedeću godinu dogovorio je i Manchester City, Radi se o Fabianu Delphu, engleskom reprezentativcu koji će iz Aston Ville prijeći za samo 11 milijuna eura. Klub iz Birminghama je odmah osigurao zamjenu – iz Lillea je došao Idrissa Gueye kojeg je htjelo dosta europskih klubova.

Završen je i posao oko prelaska Yohana Cabayea. Njega je Crystal Palace PSG-u platio 13,9 milijuna eura. Inter je vratio Jonathana Biabianyja u svoje redove. On je lani igrao u Parmi.

I dok je Atletico predstavljao njihovog bivšeg igrača Yannicka Ferreira Carrasca, Monaco je službeno potvrdio dva mlada igrača. U Kneževinu su došli Ivan Cavaleiro i Adama Traore. Oni su ukupno plaćeni 29 milijuna eura, a odličono se uklapaju u transfer politiku Leonarda Jardima koji u Monaco dovodi samo mlade igrače.

Mlade igrače je kupio i Torino. Oni su već počeli trošiti novac kojeg će dobiti od Manchester Uniteda za Mattea Darmiana. U njihove redove su došla dva talijanska U21 reprezentativca – Danielle Baselli i Davide Zappacosta. Ukupno su plaćeni 13 milijuna eura.

Što se posudbi tiče, nekadašnji igrač Manchester Uniteda, Bebe, je iz Benfice prešao u Rayo Vallecano. Chelsea je na novu posudbu poslao svoja tri mlada igrača. Nathan je otišao u Vitesse, Marco van Ginkel u Stoke, a Andreas Christensen u Borussiju iz Mönchengladbacha.

U moru uobičajenih glasina, izdvajamo onu 'bombastičnu'. Corriere dello Sport je donio kako se u utrku za Zlatana Ibrahimovića uključio i Inter.

Predsjednički kandidati Barcelone i dalje nastavljaju s igračkim obećanjima. Tako je Joan Laporta ponovio kako će dati sve od sebe da na Camp Nou dovede Paula Pogbu. Laporta je spomenuo i kako bi se Pogba odlično uklopio u momčad s Arda Turanom, a turski igrač je danas i službeno predstavljen kao igrač katalonske momčadi. Usput je otkrio gdje će provesti sljedećih šest mjeseci koliko je još na snazi suspenzija Barceloni na dovođenje igrača.

Real Madrid je počeo s treninzima. Na okupljanju se pojavio i Sergio Ramos koji još uvijek ne zna hoće li karijeru nastaviti na Santiago Bernabeu ili Old Traffordu.

I dalje se špekulira oko transfera mnogih igrača Reala. Tako je i dalje aktualan mogući transfer Karima Benzeme u Arsenal. Navodno je Arsene Wenger kontaktirao igrača da ga pita bi li se priključio Topnicima. Arsenal je u međuvremenu dobio odbijenicu od Kostasa Manolasa. Stoper Rome odbio je prelazak na Otok. „Sretan sam u Romi“, kratko je poručio.

Poslovično duhoviti Englezi našli su način da riješe trakavicu između Raheema Sterlinga, Liverpoola i Manchester Cityja. Netko je na eBay postavio oglas po kojem se može kupiti mladog engleskog igrača. Cijena? Prava sitnica! 50 milijuna funti...

Što se domaćih redova tiče, Split je uoči početka sezone predstavio šest prinova.

Najskuplji transferi dana*:

Yannick Ferreira Carrasco (21, Monaco – Atletico, 20 milijuna eura)
Ivan Cavaleiro (21, Benfica – Monaco, 15 milijuna)
Adama Traore (20, Lille – Monaco, 14 milijuna)
Yohan Cabaye (29, PSG – Crystal Palace, 13,9 milijuna)
Idrissa Gueye (25, Lille – Aston Villa, 12,5 milijuna)
Angelo Ogbonna (27, Juventus – West Ham, 11 milijuna)

U obzir su uzeti samo službeno objavljeni transferi na stranici Transfermarkt. U zagradi su navedene godine igrača, klubovi koji su sudjelovali u transferu, te visina odštete)

(Foto: Action Images/Twitter)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

prijelazni rokYannick Ferreira CarrascoIvan CavaleiroAdama TraoreYohan CabayeIdrissa GueyeAngelo OgbonnaEduardo da Silvamercato

Ostale Vijesti