MERCATO - Naj transferi dana (22.7.): Liverpool predstavio najveće Benteka, City ruši rekorde, Roma se počastila

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 22.07.15. | 22:21

Nogometna tržnica ni danas nije mirovala...

Liverpool je i službeno doveo Christiana Bentekea. Belgijski napadač se fotografirao u Liverpoolovom dresu pa je tako napokon završen 46 milijuna eura vrijedan transfer.

> MERCATO - Naj transferi i glasine dana (21.7.): Valencia dovela svoje sedmo ime, United potvrdio doalzak 'špice'

Trenutno s Raheemom Sterlingom drže najveći transfer ovog ljeta, ali u Manchester Cityju ga žele srušiti. Ponudili su čak 72 milijuna eura za Kevina de Bruynea. Wolfsburg je navodno pristao na razgovor.

I Chelsea bi se želio pojačati. Na Stamford Bridge bi mogao doći Jose Maria Callejon. On je trebao doći u poslu s Mohamedom Salahom, ali sada se pregovara o 'samostalnom' transferu od 15 milijuna eura.

Veliko je pojačanje dobio Slaven Bilić. U West Ham je stigao Manuel Lanzini čiji nadimak 'Dragulj' dovoljno govori o renomeu kojeg je Lanzini imao u River Plateu.

Napokon je i Roma nekoga dovela. Sve je dogovoreno s vratarom Arsenala Wojciechom Szczesnyjem koji će u Rim doći na jednogodišnju posudbu.

Ne miruje ni Juventus. Iako su u Torinu već doveli nekoliko odličnih pojačanja, ponovo je aktiviran interes za Juliana Draxlera. Talijanski Sky Sport kaže da je 'Stara dama' ponudila Schalkeu 20 milijuna eura, ali Nijemci traže 10 milijuna više.

Saga oko dolaska Ivana Perišića u Inter je dobila još jedan nastavak. Talijani su jutros objavili da bi Wolfburg mogao popustiti i pristati na odštetu od 15 milijuna eura.

Zanimljiva se bitka vodi za Fernanda Llorentea. Njega mnogi velikani vide kao idealnog jokera, a Španjolac će u Juventusu teško do minuta. Zato su za njega interes pokazali Real, Barcelona i Manchester United.

Kad smo kod Reala, istaknimo kako je Rafa Benitez izgleda otpisao Fabia Coentraoa. Lijevi bek se traži na sve strane, a najizgledniji kandidat je još jedan igrač Wolfsburga – Ricardo Rodriguez.

Što se tiče službenih objava transfera koji su završeni prije nekoliko dana, Bešiktaš je danad predstavio Ricarda Quaresmu, a Fiorentina Maria Suareza. Watford je doveo dva igrača, a zanimljivo da je službeno drugi najvrjedniji transfer dana 'odradio' Copenhagen koji je za 3,1 milijun eura doveo Paragvajca Santadera.

Svi danas službeno objavljeni transferi*:

Mario Suarez (28, Atletico Madrid – Fiorentina, 15 milijuna)
Federico Santader (24, Guarani – Copenhagen, 3,1 milijun)
Ricardo Quaresma (31, Porto – Bešiktaš, 1,2 milijuna)
Jose Manuel Jurado (29, Spartak Moskva – Watford, nepoznat iznos)
Miguel Britos (30, Napoli – Watford, slobodan igrač)
Manuel Lanzini (22, Al-Jazira – West Ham, posudba)
Manuel Iturra (31, Granada – Udinese, slobodan igrač)
Gilberto (22, Botafogo – Fiorentina, 1 milijun)
Filip Helander (22, Malmo – Verona, nepoznat iznos)
Wallace (21, Chelsea – Capri, posudba)
Francesco Bardi (23, Inter – Espanyol, posudba)
Ruben Schaken (33, Inter Baku – Den Haag, slobodan igrač)
Joaquin Larrivey (30, Celta – Baniyas, 2 milijuna)

* podaci su uzeti s Transfermarkta

(Foto: Action Images)


Tagovi

prijelazni rokmercato

Ostale Vijesti