Žalgiris
Žalgiris

Mamić režirao povijesnu pobjedu Žalgirisa, Ozobić asistencijama slomio Zürich

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 19.07.22. | 20:36

Sjajna večer za hrvatske igrače

Kada se spomene Žalgiris prva pomisao je košarkaški velikan koji „stanuje“ u Kaunasu. Čak i kada se u „svemoćni“ Google utipka Žalgiris prvo će se izlistati rezultati vezani za košarkaški klub.

No, da se u Litvi igra i sve ozbiljniji nogomet potvrđuju tekuće kvalifikacije za Ligu prvaka. Naime, Žalgiris je u ranijem terminu svladao favorizirani Malmö s 1:0 i to u režiji hrvatskog igrača Petra Mamića.

26-godišnji lijevi bek koji je u Litvu pretrčao na zimu iz redova Hrvatskog dragovoljca asistirao je Francuzu Fabienu Ouregi za pobjednički pogodak u 49. minuti.

Mamić je Francuzu doturio loptu na vrh 16-erca odakle je Ourega lažnjakom otjerao braniča Malmoa pa onda majstorski pogodio suprotne rašlje.

Inače, za Žalgiris je cijelu utakmicu odigrao i bivši igrač Rijeke Mario Pavelić, dok je u sudačkoj nadoknadi u igru ušao Josip Tadić.

Nije to, međutim, bilo jedino iznenađenje. U raspucanoj utakmici s pet golova, Karabag je šokirao Zürich s 3:2, a Filip Ozobić se može pohvaliti da je asistirao za dva pogotka. Prvo je dodao za vodstvo azerbajdžanskog sastava od 1:0 u 17. minuti. Ozobićev asist je u pogodak pretvorio Kady.

Zatim je asistirao Wadjiu u 36. za 2:0. Švicarci su odgovorili preko Kamberija u 65., da bi Wadji minutu kasnije Karabagu vratio dva gola prednosti. Konačnih 3:2 postavio je Kryeziu u 85. minuti.

Dodajmo i kako je friško pojačanje Züricha Ivan Santini ostao na klupi.

Liga prvaka, kvalifikacije

Utorak, 19. srpnja

Pjunik – Dudelange 0:1

Karabag – Zurich 3:2

Žalgiris – Malmo 1:0

Ludogorec – Shamrock Rovers 3:0

Midtylland – AEK Larnaca 1:1

Linfield – Bodo/Glimt 1:0

Dinamo – Shkupi 2:2

Konferencijska liga, kvalifikacije

Hibernians – Levadia 3:2

Tirana – Zrinjski 0:1

La Fiorita – FC Ballkani 0:4


Tagovi

Liga prvakaPetar MamićFilip OzobićŽalgirisQarabagZurichMalmö

Ostale Vijesti