Pontus Lundahl/TT News Agency via REUTERS
Pontus Lundahl/TT News Agency via REUTERS

Malmö osvojio titulu s boljom gol razlikom, do naslova ih je golovima vodio Čolak

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 04.12.21. | 17:57

Bivši napadač Rijeke na posudbi u švedskom prvaku treći je strijelac lige, a sad bi ga mogli i otkupiti

Malmö i dalje dominira švedskim nogometom. Opet je to učinio. Još jednom je osvojio teritorij na sjeveru Europe i pokazao da igra najbolje. Ili da se natječu s najboljima.

Momčad Jona Dahla Thomasona u posljednjem kolu Alsvenskana 2021. igrala je bez golova kod kuće protiv Halmstada, što mu je bilo dovoljno da prvi prođe kroz cilj. Ostao je nedostižan za glavnog konkurenta AIK-a, bez obzira na to što je momčad iz Stockholma svladala Sirius 3:2 i stigla do lidera u bodovima. Presudila je gol-razlika, u korist Malmöa, koji na svom kontu ima još osam golova.

Malmö je do naslova stigao oslanjajući se na jake živce. Skoro tri četvrtine sezone gledao je Djugardenova leđa, ali pet kola prije kraja preskočio ih je na ljestvici - svladavši AIK i svladavši tadašnjeg lidera u Göteborgu - konačno je uspio izdržati njihove napade i prvi je prošao kroz ciljnu crta. Veliki doprinos proslavi dali je hrvatski reprezentativac Antonio Mirko Čolak s 14 golova i srpski internacionalac Veljko Birmančević. Srpski krilni napadač postigao je devet golova, dodao dvije asistencije, usput je bio važna karika za plasman u Ligu prvaka. Prvo ime momčadi je svakako i hrvatski reprezentativac Antonio Mirko Čolak, autor 14 golova, iako je veliko pitanje hoće li Malmö iskoristiti opciju otkupa bivšeg napadača Rijeke od PAOK-a koji ga je početkom ožujka poslao na posudbu.

Malmö je obranio naslov osvojen prošle godine, ovo mu je 22. kruna u 111-godišnjoj povijesti, čak šesta u posljednjih devet sezona.

Igrat će kao prvak u kvalifikacijama za Ligu prvaka, AIK i Djurgarden kreću u drugi krug kvalifikacija za Konferencijsku ligu, Ostersunds i Erboro su ispali iz lige, Halmstad će igrati protiv Helsingborga u baražu za opstanak, dok će novi članovi elitnog ranga su Varnamo i Sundsvall.



Tagovi

AllsvenskanAllsvenskan ligaAntonio-Mirko ČolakAntonio ČolakMalmö

Ostale Vijesti