JENNIFER LORENZINI/Action Images
JENNIFER LORENZINI/Action Images

Ljubičanstveno: Fiorentina na Vlahovićev pogon nanijela prvi poraz Milanu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 20.11.21. | 22:40

Napoli je sada jedina neporažena momčad na Čizmi.

U posljednjem današnjem susretu 13. kola talijanske Serie A Fiorentina je s 4:3 slavila protiv Milana i Rossonerima nanijela prvi ovosezonski ligaški poraz. Susret je obilježio dvoboj nadolazeće napadačke zvijezde Dušana Vlahovića i živuće legende Zlatana Ibrahimovića. Mladi Srbin je upisao dva pogotka i asistenciju, dok je Ibra s dva gola nakratko vratio nadu Milanu.

Fiorentina je pobjedom skočila na šesto mjesto tablice, a Milan je i dalje drugi, no prvoplasirani Napoli koji sutra igra s Interom je sada dobio priliku da se odmakne na vrhu.

Milan je u prvom dijelu imao jasno vidljivu inicijativu, ali se momčad Vincenza Italiana dobro branila i postigla dva pogotka iz isto toliko udaraca u okvir vrata.

U vodstvu su se našli već u 15. minuti kada je Ganac Alfred Duncan iskoristio veliku grešku Milanovog golmana Cipriana Tatarusanua kojem je lopta ispala iz ruku – 1:0. Pogodak pogledajte OVDJE.

Milan je nakon rezultatskog zaostatka očekivano krenuo naprijed, ali do idućeg pogotka ponovno dolazi Viola, Igrala se sudačka nadokada prvo dijela kada je Riccardo Saponara sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora neobranjivo pogodio uz samu vratnicu – 2:0. Pogodak pogledajte OVDJE.

S tim rezultatom otišlo se na odmor, a u drugom poluvremenu nismo zabilježili velika uzbuđenja, sve do posljednjih pola sata. Najprije je u 60. minuti Dušan Vlahović svojim devetim ovosezonskim pogotkom povisio na šokantnih 3:0. Mladi srpski as primirio je jednu dubinsku loptu Duncana, u punoj brzini zaobišao Tatarusanua i pogodio praznu mrežu. Pogodak pogledajte OVDJE.

Vlahović je nedvojbeno najveća individualna klasa u kadru domaće momčadi, a spomenimo da je i asistirao za drugi gol. Srpskog reprezentatvca ćemo iduće sezone nedvojbeno gledati u još konkurentnijem klubu.

Ipak, utakmica još nije bila gotova. Kada je vidio majstorije mladog Vlahovića, Zlatan Ibrahimović kao da je odlučio sve podsjetiti tko je ipak najveće nogometno ime na večerašnjem susretu. 40-godišnji Šveđanin je u pet minuta postigao dva pogotka i vratio Milan u susret. Prvi Ibrin pogotak nakon presječenog dodavanja i neobranjivog udarca pogledajte OVDJE

Pobjednik ovog revolveraškog obračuna ipak je postao Vlahović, koji je u 85. minuti svojim desetim ovosezonskim golom postavio 4:2. Pogodak pogledajte OVDJE. U posljednjim sekundama susreta Ibrahimović je skoro došao do hat-tricka, njegov udarac glavom završio je na vratnici, a potom se od Lorenza Venutija odbio u mrežu domaćih, autogol i konačnih 4:3, vremena za povratak Milana nije više bilo.

U idućem kolu Vlahović i društvo idu u goste Empoliju, a Milan će dočekati Sassuolo.

REZULTATI 13. KOLA SERIE A:

Subota

Atalanta – Spezia 5:2

Lazio – Juventus 0:2

Fiorentina – Milan

Nedjelja

Sassuolo – Cagliari (12:30)

Bologna – Venezia (15:00)

Salernitana – Sampdoria (15:00)

Inter – Napoli (18:00)

Genoa – AS Roma (20:45)

Ponedjeljak

Verona – Empoli (18:30)

Torino – Udinese (20:45)



Tagovi

FiorentinaMilanSerie ADušan VlahovićZlatan Ibrahimović

Ostale Vijesti