Legendarni Redknapp: Conte ne bi mogao zadržati Sunderland u ligi

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 09.05.17. | 15:40

70-godišnji trener obrušio se na vlasnike engleskih klubova.

Nedavno izabrani novi trener Birmingham Cityja, 70-godišnji Harry Redknappn koji je s dvije pobjede u posljednja dva kola protiv Huddersfielda (2:0) i Bristola (1:0) sačuvao svoj novi klub u ligi, obrušio se na strane vlasnike koji upravljaju engleskim nogometnim klubovima.

„Kad god dođe do prodaje kluba, novac koji se vrti isključivo je strani novac. Stranci potom dovode vlastite ljude u te klubove. Čuli su za strane menadžere iz inozemstva i onda njima daju posao“.

Posljednji put kada je engleski menadžer vodio klub do naslova prvaka bio je Howard Wilkinson koji je to učinio s Leedsom u sezoni 1991./92. u posljednjoj prije nego je pokrenuta Premier liga. Nakon toga naslove su osvajali Škoti (dva puta), Francuz, Portugalac, Talijan (dva puta, a vjerojatno i treći) i Čileanac.

„Engleski treneri završavaju škole, dobivaju diplome, ali kada se govori o novom treneru, njihovo se ime nikada ne spominje“ te je napomenuo kako Antonio Conte nikada ne bi uspios a Sunderlandom, koji je ispao iz lige, ostati u Premiershipu.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Harry RedknappAntonio Conte

Ostale Vijesti