Lavezzi otkrio tko ga je od velikana sve želio dovesti, a on je otišao u Kinu!

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 01.03.16. | 13:15

Bivše krilo Paris Saint-Germaina Ezequiel Lavezzi je rekao kako se mogao priključiti Chelseaju, Interu ili Manchester Unitedu, no umjesto toga se odlučio na odlazak u Kinu.

30-godišnji Lavezzi je troipolgodišnji boravak u francuskoj prijestolnici zaključio prošlog mjeseca u zimskom prijelaznom roku kada se priključio kineskom Hebei China Fortune klubu.

Argentinskom reprezentativcu je na ljeto istjecao ugovor s PSG-om i otkrio je da je odbio nekoliko sjajnih europskih momčadi i ipak se odlučio s klubom iz kineske Superlige.

Mogao sam potpisati za Inter, Chelsea ili Manchester United, ali donio sam odluku o selidbi u Kinu“, rekao je na predstavljanju medijima u novom klubu,

Ovo je važna odluka za moju karijeru. Uvjeren sam da ću se suočiti s mnogo izazova“.

Lavezzi je pojasnio kako mu novac nije bio jedini i isključivi motiv za selidbu na Istok.

Zaintrigirao me plan razvoja kluba. To je jedan od razloga zbog kojim sam se odlučio na dolazak ovdje, uz naravno i financijske razloge. Impresioniran sam kineskom kulturom. Igranje u ovoj zemlji je vrlo zanimljiv izazov i zato sam došao“, priznao je Lavezzi, koji je do sada ubilježio i 48 nastupa za argentinsku reprezentaciju, ali bivši član PSG-a i Napolija ističe kako mu je reprezentativna karijera ovim transferom gotovo sigurno završena.

Da, vjerojatno će biti tako. Ali već sam donio odluku i od sada želim dati sve od sebe za moj klub“.

Njegov Hebei China Fortune je uz njega doveo i bivšeg napadača Arsenala i Rome Gervinha, kamerunskog veznjaka Stephanea Mbia i bivše krilo Chelseaja i Seville Gaela Kakuta.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Manchester UnitedInterChelseaPSGEzequiel Lavezzi

Ostale Vijesti