REUTERS/Ciro De Luca
REUTERS/Ciro De Luca

Kraj jedne ere: Gasperini na pragu odlaska iz Atalante, velikani u čekaju niskom startu da mu ponude posao

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 29.05.23. | 12:39

Napravio je od momčadi iz Bergama ozbiljan europski sastav.

Po prvi put u sedam godina, budućnost Gian Piera Gasperinija u Atalanti pod znakom je pitanja i talijanski taktičar mogao bi napustiti Bergamo nakon sezone, pišu brojni talijanski mediji.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

65-godišnji trener u Atalantu je stigao 2016. godine i stvorio je momčad koja posljednjih godina igra možda i najljepši nogomet na Apeninima. Po prvi put u njihovoj povijesti odveo ih je u Ligu prvaka, dva puta iigrali su i finale Coppa Italia, ali su poraženi od Juventusa i Lazija. Na krilima Gasperinija, njegove selekcije momčadi i trenerskog umijeća, Atalanta je svoj europski klupski koeficijent dovela na razinu dovoljnu za top 30. Točnije, trenutno su 28. momčad Europe po koeficijentu, dok je mjesto ispod njih zagrebački Dinamo.

Atalantin poraz 3-2 od Intera isključio ih je iz utrke za Ligu prvaka u pretposljednjoj utakmici sezone, a Gasperini je bio razočaran rezultatom.

"Možda je došlo vrijeme... Ali to je nešto što ćemo zajedno procijeniti”, znakovito je rekao nakon što su ga novinari upitali ostaje li na klupi Atalante.

Kao što je istaknuo Tuttosport, Gasperinijevi komentari mogu biti znak da planira napustiti Atalantu na ljeto, posebno imajući u vidu da su došli ubrzo nakon sastanka između predsjednika kluba Antonija Percassija i većinskog dioničara Stephena Pagliuce u Sjedinjenim Državama.

Osim što su već otpremili Gasperinija iz Bergama, talijanski mediji već mu traže i novog poslodavca. Zasad se spekulira da su Juventus i Napoli u prvom redu zainteresiranih, tvrde i da će ga Roma kontaktirati ako raskinu s Mourinhom, a od inozemnih opcija spominje se Atletico Madrid. (I.M.)



Tagovi

Gian Piero GasperiniAtalantaSerie A

Ostale Vijesti