REUTERS/Alessandro Garofalo
REUTERS/Alessandro Garofalo

Kombinacija Leao - Tonali vodi Milan prema naslovu prvaka (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 08.05.22. | 22:37

Verona Igora Tudora ipak nije uspjela pomoći Interu

Nakon što je Inter još u petak preokretom slomio Empoli i to preokretom u gostima, Milanu je trebala pobjeda na gostovanju kod Verone Igora Tudora kako bi održao prednost od dva boda na vrhu talijanskog prvenstva. Svog heroja su pronašli u Sandu Tonaliju – veznjak je s dva gola donio možda i ključnu pobjedu u pohodu na Scudetto.

Bez obzira što se Verona nalazi na devetom mjestu Serie A, pred Stefanom Piolijem i njegovim igračima nije bio nimalo jednostavan zadatak. A već je prvi dio pokazao da će se Milanu biti itekako nezgodno na gostovanju.

Bez obzira što su imali blagu inicijativu i posjed lopte, ipak ništa previše konkretno nisu mogli napraviti na terenu. A čak je i Verona prva stigla do prednosti u 38. minuti. Akcija je krenula od zadnje linije, s dva dodavanja je lako probijena i vezna i obrambena linija Milana, a zatim je Lazović dignuo mekani centaršut na drugu stativu odakle je glavom loptu u gol pospremio usamljeni Faraoni za 1:0 (VIDEO) i šok gostujućih igrača.

A onda su se igrači Milana zainatili, zaigrali su hrabrije i konkretnije. Pa je izjednačenje stiglo taman prije kraja poluvremena. Leao je prošao uz gol-aut liniju po lijevoj strani, ubacio je loptu u peterac gdje se najbolje snašao Tonali i spretno i sretno ugurao loptu u mrežu za 1:1 (VIDEO).

Nakon što im je Pioli uputio nekoliko toplih riječi na poluvremenu, igrači Milana su izašli odlučno u drugo poluvrijeme. I već nakon pet minuta igre u drugom dijelu stigli do preokreta. Ponovno je na djelu bila ista, dobitna kombinacija, Leao – Tonali. Nakon kornera Verone lopta je stigla do Leaa koji je tračo s loptom u nogama od centra igrališta pa gotovo do same gol-aut linije, a kada mu je ponestalo terena poslao je prizemnu loptu na drugu stativu, gdje je opet pronašao Tonalija za 2:1 (VIDEO).

Do kraja utakmice su u utakmicu ušli i Ante Rebić i Zlatan Ibrahimović, ali niti jedan od njih dvojice nije zabio gol. Strijelac trećeg pogotka bio je Alessandro Florenzi u 87. minuti utakmice (VIDEO).

Serie A, 36. kolo

Petak, 6. svibnja

Inter - Empoli 4:2

Genoa - Juventus 2:1

Subota, 7svibnja

Torino - Napoli 0:1

Sassuolo - Udinese 1:1

Lazio - Sampdoria 2:0

Nedjelja, 8. svibnja

Spezia - Atalanta 1:3

Venezia - Bologna 4:3

Salernitana - Cagliari 1:1

Verona - Milan 1:3

Ponedjeljak, 9. svibnja

Fiorentina - Roma 20.45



*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Serie AMilanVeronaIgor TudorAnte RebićZlatan Ibrahimović

Ostale Vijesti