Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Kaos u Sigetu, vol.100: Perić donio ponudu u klub pa potjeran na tribine, bez plaće je tri mjeseca

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 11.05.22. | 09:27

Dragovoljac je ispao iz 1. HNL, a jedan od rijetkih igrača koji je u klupsku blagajnu mogao donijeti neki novac je umjesto terena preusmjeren na tribine jer je klubu ponudio 70 posto od inozemnog transfera, dok oni žele svih 100 posto.

Ako bi se jednom riječju trebala opisati sezona HD-a, onda bi ta riječ bila kaos. U narodu bi se reklo kako se u klubu ne zna tko pije, a tko plaća, a to se najbolje vidjelo na polusezoni kad je gotovo cijela momčad (izuzev Šubarića, Majstorovića i Vulikića) dobila slobodne papire. Da se nije pojavila Rijeka, koja je 'pomogla' Dragovoljcu, ali i iskoristila situaciju kako bi njihovi igrači 'besplatno' dobili iskustvo igranja 1. HNL, upitno je bi li Crni skupili snage sezonu završiti do kraja.

Jedan od igrača koji je 'položio' od Crnih ove sezone je Karlo Perić, dijete kluba koji je u Sigetu dulje od desetljeća. Ove sezone postigao je tri prvoligaška pogotka, zaigrao je i za mlađe uzraste hrvatske nogometne reprezentacije, a pomalo je ispod radara prošlo to što u posljednje dva ogleda nije bio u sastavu Sigećana. Neki su mislili da je Perić ozlijeđen te da zbog toga Tadić nema priliku koristiti njegove usluge, ali situacija je potpuno drugačija.

Naime, Perić je potjeran na tribine nakon što je u klub donio inozemnu ponudu u kojoj stoj kako bi klubu pripalo 70 posto iznosa, a igraču 30 posto. Čelnim ljudima kluba to nije najbolje sjelo, Perić je potjeran na tribine, a svoju stranu priče ponudio je u razgovoru za Sportske novosti:

„Po nekim natpisima ispada da ja ucjenjujem klub. Naprotiv, mi smo klubu ponudili čak 70 posto od inozemnog transfera, na koje čelnici HD-a nisu pristali jer žele svih 100 posto. Potom sam tražio plaću koju nisam dobio tri mjeseca, ni to mi nisu dali, već su me za kaznu poslali na tribine. Kao izdanak Dragovoljčeve škole nogometa, mislim da nisam zaslužio to nego srdačan rastanak, koji priliči organiziranom klubu.“

Perić je svoje prve nogometne korake napravio u HD-u sa svega pet i pol godina, onda je jedno vrijeme bio u Dinamu, da bi onda od 2011. pa sve do danas na sebi nosio crni dres.

„Ja sam dečko iz Sigeta. Puno mi znači prilika koju su mi dali predsjednik i klub“, kratko je zaključio Perić koji se očito nada da će ova priča na kraju imati 'happy end'.

1. HNL, 35. kolo:

Petak, 13. svibnja

Hrvatski dragovoljac - Gorica, 18.00

Subota, 14. svibnja

Slaven Belupo - Rijeka, 17.00

Hajduk - Istra 1961, 19.05

Nedjelja, 15. svibnja

Osijek - Lokomotiva, 17.00

Šibenik - Dinamo, 19.05

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

Hrvatski dragovoljacKarlo PerićHNLtransferi

Ostale Vijesti