Juventus završio posao s Berardijem, klauzula od 25.000.000 bit će aktivirana u svibnju!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 10.04.16. | 12:29

Inter, Milan i Tottenham, čini se, ostaju praznih ruku.

Domenico Berardi će od iduće sezone biti novi član Juventusa. Tu vijest na naslovnoj strani donosi talijanska Gazzetta dello Sport, tvrdeći kako će klub iz Torina iskoristiti svoje odlične odnose sa Sassuolom i već do kraja svibnja zaključiti transfer sjajnog napadača.

Poznato je da Juventus ima opciju za aktivaciju klauzulu iz srpnja prošle godine, kada je prilikom prodaje talijanskog reprezentativca Sassuolu za 10.000.000 eura na papir stavljeno da 'Stara dama' može vratiti igrača u svoje redove uz uplatu od 25.000.000 eura. Taj je trenutak očigledno došao, a to je navodno velika želja trenera Massimiliana Allegrija, koji prema svemu sudeći, ostaje u Torinu, s obzirom da će kroz desetak dana potpisati novi ugovor za godišnju plaću od 5.000.000 eura.

Berardi je u dosadašnjoj karijeri odigrao svega 84 utakmice u Serie A i ima sjajan učinak: 37 golova i 30 asistencija.

Želja iskusnog stručnjaka je, piše Gazzetta, spojiti Berardija i Dybalu, ali i zadržati Alvara Moratu. Čim se i službeno zaključi posao s Berardijem, Beppe Marotta će se okrenuti slučaju Morata i nastavku pregovora s Realom, koji pod svaku cijenu želi vratiti svoje dijete na Santiago Bernabeuu.

Kao što je poznato i ovdje su razne klauzule u igri. Ako Španjolac odigra minimalno 25 posto utakmica za Juventus u sezoni, računaju se samo utakmice u kojima je igrao 45 i više minuta), cijena će biti 20.000.000 eura. Ako upiše između 25 i 50 posto susreta, cijena je 25.000.000 eura, a ako bude odigrao više od 50 posto utakmica, Real će morati platiti 30.000.000 eura. Morata je do sada odigrao 52 posto dvoboja i vjerojatno će popraviti tu brojku, tako da će madridski sastav morati platiti maksimalnu cijenu ako se odluče za takav potez.

Real Madrid bi nas mogao prisiliti da mu prodamo Moratu, iako možda nema nikakav sportski interes. Nadamo se da to neće napraviti samo da bi uzeo što više novca“, izjavio je nedavno Marotta.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Domenico BerardiAlvaro MorataBeppe Marotta

Ostale Vijesti