Juventus otpušta čovjeka koji je doveo Ronalda

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 30.09.18. | 20:38

Iznenadna promjena u vrhu torinskog kluba.

Sve je iznenadila vijest pristigla iz Italije.

Predsjednik Juventusa Andrea Agnelli otpušta svog izvršnog direktora Giuseppea Marottu.

Veliko je ovo iznenađenje, i neugodno za 61-godišnjeg Marottu, jer je riječ o čovjeku koji je došao na poziciju poziciju izvršnog direktora prije osam godina i koji je jedan od zaslužnijih ljudi za veliku dominaciju Torineza. Juve je osvajao naslove prvaka Italije sedam puta uzastopce, a jednom su igrali i finale Lige prvaka.

Ove godine su također uvjerljivo najveći kandidati za novu nacionalnu titulu, a šanse u Ligi prvaka su im se vrtoglavo povećale dolaskom Cristiana Ronalda ovog ljeta iz Real Madrida.

Upravo je Beppe Marotta, uz sportskog direktora Fabija Paraticija i člana upravnog odbora Pavela Nedveda, najzaslužniji za odličnu klupsku transfer politiku proteklih sezona, pa tako i za dovođenje Cristiana Ronalda.

Upravo se ovoj dvojici kolega Marotta zahvalio na sjajnoj suradnji, a kako prenose talijanski mediji Marotta će na mjestu izvršnog direktora Juventusa ostati do 25. listopada, kada mu ističe ugovor s ovim talijanskim velikanom.

Prokomentirao je medijska nagađanja da ga je predsjednik Agnelli praktički 'izgurao iz kluba'.

„Mislim da je malo preoštro za reći da sam izbačen iz kluba. Jednostavno moram pratiti politiku kompanije. Ja sam čovjek kompanije i razumijem ovu odluku, stoga je i za očekivati da netko drugi preuzme moju ulogu“, rekao je Marotta osvrnuvši se na emotivni dio priče: „Ovo je bolno jer je svijet sporta izgrađen na sentimentima. U ovih osam ili devet godina srećom sam iskusio mnogo predivnih emocija. Vjerujem da sam dobro pratio predsjednika Agnellija na ovom putovanju u kojem je on s vremenom postao protagonist u ovom sportu kako na nacionalnoj tako i na međunarodnoj razini“.

Marotta je najavio da će uzeti odmor od nogometa ove sezone, ali da se već početkom sljedeće 2019./20.' planira vratiti u svijet klupskog nogometa. Odbacio je mogućnost da se kandidira za predsjednika Talijanskog nogometnog saveza, ali je rekao da će definitivno ostati u klupskom nogometu.

Interesenata za ovakvo ime uvijek postoji, a ranijih mjeseci spominjao se njegov angažman u kontekstu Rome, Napolija, Manchester Uniteda i Barcelone.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Beppe MarottaGiuseppe Marottaandrea agnelli

Ostale Vijesti