Henriquez junak preokreta protiv Opatije: Bilo je teško igrati

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 29.10.14. | 17:45

Nogometaši Dinama nakon velike su drame izborili prolaz u četvrtfinale hrvatskog Kupa.

Četvrtoligaš Opatija pred domaćim je navijačima do 89. minute vodila 1:0, a potom je uslijedio veliki preokret 'Modrih'. Prvo je iz kaznenog udarca u 90. minuti izjednačio Henriquez, a isti je igrač tresao mreću suparnika u 98. i 101. minuti te je Dinamo tako u prvom produžetku poveo 3:1.

Opatijci se nisu predavali i smanjili su zaostatak nakon što je Šuker zabio njihov drugi gol u 109. minuti za 2:3. Konačnih 4:2 i tijesan prolaz postavio je Dinamov junak i četverostruki strijelac, Čileanac Angelo Henriquez.

Utakmica je bila teška i teren nije bio lagan. Moram priznati da trava nije bila jako kvalitetna pa nam je bilo teško igrati. Ipak, uz puno truda i trčanja te uz timski rad uspjeli smo na kraju preokrenuti cijelu priču u svoju korist i slaviti“, rekao je nakon utakmice Henriquez.

Nije skrivao zadovoljstvo.

„Ovo je prvi put u mojoj karijeri da sam postigao četiri pogotka u jednoj utakmici i stvarno sam neopisivo sretan“.

Ne bježi od činjenice da Dinamu nije trebala takva neizvjesnost i produžeci da izbori mjesto među osam najboljih u Kupu.

„Naravno da trebamo igrati bolje i pokazati bolju igru od ove u Kupu protiv Opatije. Imamo kvalitetu, samo trebamo biti pametni i pokušati na najbolji način ispuniti ono što i mi i trener želimo postići, kako u Kupu i prvenstvu, tako i u Europskoj ligi“, poručio je Henriquez.

Razmišljanja iz svlačionice prenio je i Franko Andrijašević.

„Nesretno smo primili prvi pogodak, nakon toga smo pokušavali izjednačiti, ali nažalost nismo imali koncentracije u određenim situacijama i prilikama. Na kraju smo zabili gol iz penala, okrenuli cijelu stvar u svoju korist i pobijedili. Kad je ovako loš i težak teren moramo biti dobri, igrati bolje i stvarati puno prilika“.

Pokušao je pronaći razloge ovakve neuvjerljive predstave protiv Opatije.

„Ovo je bila jedna od onih utakmica u kojoj i kad imaš veliku želju jednostavno ponekad ne ide. S druge strane, ipak smo se do kraja trudili i pokazali karakter. Hvala Bogu okrenuli smo utakmicu, upisali pobjedu i prolaz dalje“, naglasio je Andrijašević.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Angelo HenriquezHrvatski nogometni kupOpatijaDinamo Zagreb

Ostale Vijesti