Germanijak
Germanijak

Josip Pivarić izgubio u finalu Sevetske Selnice, Tonio Teklić u četvrtfinalu Dugog Rata

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 10.06.24. | 15:45

Toni Jelavić iz Novog Vremena bori se za naslove u Smiljevcu i Dugom Ratu.

Nakon što je Turbina osvojila MNT Kajzericu, prošli vikend dobili smo osvajača još jednog turnira kojeg sponzorira Germania, a koji ima status svojevrsnog 'kvalifikacijskog' turnira za Germania kup 2024 koji će se početkom listopada ove godine održati u Zagrebu.

Više informacija o Germania kupu 2024 pronađite OVDJE.

Turnir u Sesvetskoj Selnici, koja je sastavni dio zagrebačkog kvarta Sesvete, bio je prilično uzbudljiv, a konačnu pobjedu odnijela je ekipa Valoto prom - Teniks i tako obznanila 'kandidaturu' za plasman na Germania Kup 2024 koji će biti pozivnog karaktera. Malonogometna momčad Valoto prom - Teniks, za koju je igrao poznati malonogometaš Josip Jurić, do vrijednog naslova stigla je nakon boljeg raspucavanja sedmeraca svladavši u finalu Leograd (nastupali i na Kajzerici), a za koji je nastupio srebrni reprezentativac i bivši igrač zagrebačkog i kijevskog Dinama - Josip Pivarić.

MNT Sesvetska SelnicaMNT Sesvetska Selnica

Popularni Piva se prije godinu dana oprostio od aktivnog igranja (profesionalnog) nogometa, a da je i dalje u zavidnoj formi potvrdio je na turniru u Sesvetskoj Selnici. Pivarić je u polufinalu zabio odlučujući sedmerac za prolaz protiv Denstar Vios Automobila za koje je, zanimljivo, zaigrao aktivni desni bek Sesveta, a bivši Dinama (igrao u Dinamu 2) Matej Mamić. Nesretni Mamić nije imao sreće niti u raspucavanju za treće mjesto. Također je promašio odlučujući sedmerac, a broncu je na kraju odnijela poznata ekipa Restoran Dioniz - Cb A1 za koju su, između ostalih, igrali Bruno Jakovljević i Josip Brkić.

Sesvetska Selnica je tako zaključena trodnevnim turnirom, a prošli tjedan započeo je i veliki tradicionalni osječki turnir 'Tri kornera penal' u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata, koji bilježi svoje 21. izdanje, a čija će se završnica odigrati tek krajem mjeseca. Tri kornera penal igra se na obnovljenim terenima ŠD Olimpija te je kroz svoju dugačku povijest stekao status najpopularnijeg malonogometnog turnira u Slavoniji i Baranji. Specifičnost turnira je, sukladno njegovom imenu, da nakon tri kornera pucate penal!

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Na ovosezonskom izdanju nastupit će ukupno 57 malonogometnih momčadi, od najmlađih 'limača' pa sve do seniora.

"Trenutno je na programu razigravanje po skupinama gdje možemo vidjeti i opušteniju igru i mnoštvo golova tako da vas sve pozivamo da dođete vidjeti tko će to ovog ljeta biti okrunjen za najboljeg haklera u gradu Osijeku", javili su nam organizatori turnira.

Dok je turnir u S. Selnici završen, a u Osijeku je tek započeo, turniri u Dugom Ratu kraj Omiša i Smiljevcu u Zadru se polagano približavaju samoj završnici.

S velikim uzbuđenjem čekamo i završnicu MNT Ante Smiljevac u Zadru (u utorak se igraju polufinala, a finale u srijedu) na kojem nastupaju brojna poznata malonogometna i nogometna imena. Tako je, recimo, kapetan hrvatske futsalske reprezentacije Franco Jelovčić predvodio MNK Murvicu u polufinale koje će biti svojevrsno 'finale prije finala, budući da za Murvicu osim Jelovčića između ostalih, igraju Toni Jelavić, Toni Kirevski, Jure Copić, a za drugog polufinalista CB Ivanac igraju igrači viceprvaka države Olmissuma Josip Jurlina, Duje Kustura, Antonio Sekulić, Bruno Žilić, Antonio Kolobarić...

Danas je, također, na rasporedu 15. dan turnira u Dugom Ratu, a u nedjelju (14. dan turnira) saznali smo tri nova četvrtfinalista. Igrač Trabzonspora (nedavno se vratio s posudbe iz Fatih Karagümruka) Tonio Teklić donio je MNK Brdima plasman među osam najboljih, a četvrtfinale su izborili i MNK Šine Novi Izbor Split, boljim raspucavanjem sedmeraca protiv Podstrane te Cestogradnja Split koja je s 3-1, na krilima dva Tonija Jelavića (MNK Novo Vrijeme), koji se bori za zlato na oba turnira, i Legčevića (MNK Torcida) pobijedila Home Construction Podstranu.

Sve u svemu, pred nama je uzbudljivi tjedan na hrvatskim malonogometnim igralištima s kojih izvještaje možete pratiti, dakako, na Germanijaku.

Popis svih turnira pod pokroviteljstvom Germanije možete pronaći OVDJE.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Germania kupGermania kup 2024Josip PivarićTonio TeklićToni Jelavić

Ostale Vijesti