MNT Sveti Ante Smiljevac Facebook
MNT Sveti Ante Smiljevac Facebook

Jelovčićeva majstorija u 'finalu prije finala', u Dugom Ratu ispao finalist Kutije i osvajač Torcida kupa

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 12.06.24. | 16:20

Večeras ćemo saznati osvajače velikih turnira u Dugom Ratu i Zadru

Nakon više od dva tjedna, danas ćemo saznati osvajače dva velika dalmatinska turnira koja se igraju pod pokroviteljstvom Germanije, a funkcioniraju i kao svojevrsni kvalifikacijski turniri za pozivni Germania kup koji će se u listopadu ove godine održati u Zagrebu. Više o Germania kupu pronađite OVDJE.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Jučer su tako odigrana polufinala na dva prestižna dalmatinska turnira MNT Sveti Ante Smiljevac u Zadru i MNT Dugi Rat. Uz sto što se na tribinama u Dugom Ratu i Zadru više nije mogla natiskati niti mušica, polufinalne utakmice su bile, blago je reći, spektakularne.

No, krenimo rednom, od 'sjevernijeg' Zadra. U utakmici koja je okarakterizirana finalom prije finala, MNK Murvica, za koju su od istaknutijih imena igrali Franco Jelovčić i Toni Kirevski (ali nije bilo Tonija Jelavića) je boljim raspucavanjem sedmeraca nadvisila CB Ivanac (Duje Kustura, Josip Jurlina, Antonio Sekulić i drugi) i tako izborila večerašnje finale protiv momčadi Novi izbor Split West Ham.

Utakmica je bila, prepričava nam jedan od organizatora turnira Luka, istinski spektakl. CB Ivanac je bolje otvorio utakmicu, imao je posjed lopte i inicijativu, a Antonio Sekulić zabio je vodeći pogodak za svoju momčad. No, nakon vodstva Ivanca kreće 'šou Franca Jelovčića'. Kapetan hrvatske futsalske reprezentacije prvo je zabio iz slobodnog udarca, a potom je izveo pravo remek-djelo. Nakon što je lažnjacima izbacio dva igrača Ivanca prebacio je Vicu Sučića 'suhim listom' i Murvici donio prednosti. Ipak, Ivanac se nije predao, u igri s golmanom-igračem Duje Kustura (sinoć možda i najbolji pojedinca Ivanca) iskoristio je dodavanje Josipa Jurline za 2-2 te je utakmica odlučena raspucavanjem sedmeraca. Svi igrači su bili precizni izuzev Josipa Kolobarića iz Ivanca koji je pogodio stativu i time gurnuo Murvicu u finale.

Drugo polufinale nije bilo toliko igrački atraktivno, ali je bilo navijački burno budući da se lokalna momčad Stanovi (član najvišeg ranga Lige Futsal Zadar) sučelila favoriziranoj momčadi Novi izbor Split West Ham za koju igraju igrači MNK Torcide Milan Družijanić, Mijo Mišerda, Ante Kovačić...) pojačani s Ivanom Gotovcem i vratarom Robertom Miškovićem. Stanovi su na krilima publike poveli s 1-0. Novi izbor Split WH kao da je igrao u grču, no gosti su se u drugom dijelu trgnuli i stigli do poravnanja golom Luke Celića. I taj dvoboj odlučili su sedmerci te ćemo večeras ispratiti veliko finale između favorizirane Murvice i također opasnog West Hama iz Splita (izvještaj pročitajte u četvrtak na Germanijaku).

Selimo nešto južnije, u okolicu Splita, u Dugi Rat na čijem su dupkom punom igralištu, popularnoj Streljani, odigrane dvije spektakularne utakmice polufinala. U prvoj, Barber Shop Ritual bio je limitiran zbog izostanka svoja dva prvotimca Jakova Hrstić i vratara Ivana Jelića. Nakon prvog poluvremena bez golova, favorizirani Laman, kojeg predvodi legendarni Duje Barjušović golovima Connora Neila Simpsona i Luke Munivrane stiže do, ispostavilo se, nedostižne prednosti od 2-0. Krešimir Božinović vraća Ritual u igru golom u igri s golmanom-igračem. Krenuli su Ritualci potom po izjednačenje, no Luka Delpont bio je sjajan, obranio je i penal, i na kraju su ga organizatori proglasili igračem utakmice, a ulazi i u ozbiljnu konkurenciju za igrača turnira.

Laman će u finalu igrati protiv MNK Svetog Josipa koji je u možebitnoj utakmici dotadašnjeg dijela turnira boljim raspucavanjem sedmeraca svladao CB Sea Wolf, aktualnog osvajača Torcida kupa i finalista Kutije šibica.

"Bilo što napisati u izvještaju ove utakmice niti približno ne može opisati ono što smo svi koji smo je gledali doživjeli i osjetili u ovih 40 minuta. Kakav dvoboj, kakve dvije vrhunske ekipe, kakvi malonogometni majstori... Sve je rekla publika na prenatrpanoj Streljani gromoglasnim aplauzom za obje ekipe nakon zvuka sirene koja je označavala kraj regularnog dijela utakmice", objavili su domaćini na svojoj službenoj Facebook stranici.

Ante Marčić i Petar Duran doveli su Sveti Josip do prednosti od 2-0, no već do odmora Morski vukovi poravnavaju rezultat dvama pogocima Antonija Blaževića. Unatoč prilikama na obje strane, mreže se do kraja utakmice nisu tresle te su o pobjedniku i u ovom polufinalu odlučivali sedmerci. No, kako CB Sea Wolf nije mogao računati na svoje glavne uzdanice Luku Tešiju, Nikolu Čižmića, Tonija Kirevskog i Ante Kovačevića (potonja dvojica igrala su u polufinalu Smiljevca, a večeras ih očekuje međusobno finale), iskusniji pucači Svetog Josipa za dlaku su prošli u finale.

"Tko nije bio na Streljani, uzmite si pivo, sok, čaj, što god... i na našoj Facebook stranici pronađite reprizu ove utakmice. Isplati se", poručili su organizatori.

Tako ćemo večeras dobiti još dva osvajača turnira koji se igraju pod pokroviteljstvom Germanije, a s obzirom na njihovu snagu, pobjednici će ući u najuži krug kandidata za pozivnicu na Germania kup 2024. u Zagrebu.

Napomenimo i kako je ovaj započeo MNT Tenja koji se reklamira kao 'najpopularniji turnir Slavonije i Branje'. U tijeku su utakmice grupne faze natjecanja, a jučer je na turniru prisustvovalo više od 300 gledatelja.

Popis svih turnira pod pokroviteljstvom Germanije možete pronaći OVDJE.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Germania kupGermania kup 2024

Ostale Vijesti