Iznenada završio karijeru nogometaš koji je 2016. bio najplaćeniji na svijetu

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 14.12.19. | 08:16

Očekivalo se da završi karijeru u rodnoj zemlji.

Dosta iznenađujuće odjeknula je vijest kako je Argentinac Ezequiel Lavezzi završio profesionalnu karijeru. Sada već bivši igrač kineskog Hebei Fortunea oglasio se povodom oproštaja: 

"Moja nogometna priča bila je nevjerojatna sve ove godine. Obilježena je učenjem, posebnim trenucima i sjećanjima koje ću pamtiti do kraja života. Hvala svima koji su bili uz mene. Došlo je vrijeme da kažem zbogom najnevjerojatnijem dijelu mog života", rekao je.

Karijeru je u Argentini izgradio preko Estudiantesa i San Lorenza, da bi u Europi prvo proveo pet godina u Napoliju i zabio 48 golova za slavni klub, a zatim 2012. godine otišao u PSG za 28 milijuna eura i tamo osvojio četiri naslova prvaka.

Odlaskom u Kinu 2016. godine postao je najplaćeniji nogometaš svijeta. Zarađivao je više od 20 milijuna dolara po sezoni. U prvoj sezoni u Kini nije zabio nijedan gol, no sljedeće sezone se iskupio  i zabio 20 golova uz 19 asistencija. Ove sezone je odigrao samo 11 utakmica i postigao tri pogotka.

"Legende ne umiru, one nikad neće biti zaboravljene", pisalo je na transparentu navijača Hebeija na utakmici protiv Guangzhou Evergrandea, kada su se oprostili od najskupljeg igrača u klupskoj povijesti. 

Za reprezentaciju Argentine odigrao je 51 utakmicu i zabio devet golova.

(foto: Reuters)


Tagovi

Ezequiel Lavezzi

Ostale Vijesti