Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Iz Osijeka je otišao za 500 tisuća eura, najbolji nogomet igrao je u Mađarskoj, a sad je slobodan igrač

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 19.06.21. | 21:05

Prošla sezona mu je bila ponajbolja u karijeri, ali zasad se ne zna u kojem će klubu nastaviti karijeru.

„Ne razmišljam što će biti poslije karijere jer mislim da kraj nije tako blizu. Nemoguće je znati što ti sudbina donosi. Neću odbaciti mogućnost da jednog dana, kad završim igračku karijeru, ostanem u Puškaš Akademiji. No, sad sam fokusiran na igru i na nogomet, to mi je jedino važno“, rekao je jednom prilikom Josip Knežević, 32-godišnji veznjak rodom iz Osijeka koji je posljednje četiri godine bio član mađarske Puškaš Akademije.

Iako je imao ugovor još godinu dana, Knežević je s klubom dogovorio sporazumni raskid ugovora te je on sad postao slobodan igrač.

Knežević je dijete Osijeka, jedan od onih plemenitih igrača koje je odgojila poznata osječka škola nogometa. Prošao je skoro kroz sve uzraste, kasnije postao i važan faktor u seniorskoj momčadi, a dobrim igrama zaradio je transfer u ruskim Amkar Perm koji je prije nešto više od 10 godina za njegove usluge na bankovni račun Osijeka uplatio 500 tisuća eura.

Dvije godine proveo je u Rusiji, ali tamo se nije najbolje snašao, dok je izvrsne partije počeo pružati Kazahstanu. Prvo je u Kairatu bio na posudbi, onda se istom klubu priključio kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor u Amkaru, a godinu dana nosio je dres Kaysara.

U veljači 2016. godine, šest godina nakon što se prvi put otisnuo u inozemstvo, Knežević se vrati u Gradski vrt. Odradio je dobru sezonu, bio standardan u prvoj momčadi, a godinu i pol dana nakon što se vratio odlučio je prihvatiti poziv Puškaš Akademije u koju je otišao u društvu svojeg prijatelje i suigrača Antonija Peroševića.

Za obojicu odluka da odu karijeru graditi u Mađarskoj pokazala dobrom. Josip je cijelo vrijeme ostao u Puškašu, dok je Antonio, nakon kratke avanture u UAE-u, danas član Ujpešta.

Inače, Puškaš Akademia osnovana je prije svega 16 godina, a Knežević je u četiri godine postao drugi najbolji strijelac u povijesti kluba i treći na vječnoj ljestvici po broju nastupa. Svega jedan više skupio vratar Csaba Spandler, a radi svega navedenog nije teško zaključiti zašto je Knežević postao miljenik navijača.

Prošla sezona bila je jedna od najboljih u povijesti kluba, a prva violina – iako više nije u cvijetu mladosti – bio je baš Josip Knežević.

U 29 prvenstvenih nastupa skupio je devet pogodaka i sedam asistencija. Nitko više od njega nije asistirao, nitko više od njega nije ni zabijao…

Knežević je sad slobodan igrač, a iako će uskoro proslaviti svoj 33. rođendan, nema nikakve sumnje da zainteresiranih za njegovim uslugama ne nedostaje.


Tagovi

Josip KneževićOsijeknogometni transferitransferiLjetni prijelazni rokFerenc Puškaš stadionFerenc PuskasPuskas Akademija

Ostale Vijesti