Reuters
Reuters

Ivan Santini vratio se u HNL: „Stigao sam u klub bogate tradicije i uspjeha“

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 08.07.24. | 19:56

Ovo mu je drugi povratak u matičnu ligu.

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac, 35-godišnji napadač Ivan Santini, novi je igrač Šibenika, priopćili su u ponedjeljak iz kluba povratnika u elitni razred hrvatskog klupskog nogometa.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Santini je igračku karijeru započeo u rodnom Zadru iz kojeg se 2006. zaputio prema Zaprešiću, a samo godinu poslije otišao i u austrijski Red Bull Salzburg, koji je bio njegova prva od brojnih inozemnih destinacija.

U dresu Zadra je 2011. dobio nagradu za najboljeg igrača tadašnje Prve HNL po izboru kapetana svih prvoligaša, a od siječnja 2012. je započela njegova stvarna inozemna karijera u kojoj je igrao za njemački Freiburg, belgijske klubove Kortrijk, Standard i Anderlecht, francuski Caen te kineske momčadi Suning i Jiangsu.

Na jednu sezonu se vratio u elitni razred hrvatskog nogometa, noseći dres Osijeka u sezoni 2020./2021. Iz Osijeka je otišao u saudijski Al Fateh, a posljednje dvije godine je igrao za švicarski FC Zuerich.

Igrajući za Zadar i Osijek u elitnom razredu hrvatskog nogometa, postigao je 29 pogodaka u 86 utakmica. Osvojio je dva trofeja s klubovima za koje je igrao, belgijski Kup 2016. sa Standardom i naslov prvaka Kine 2020. s Jiangsuom.

Igrama u Caenu, gdje je u dvije sezone postigao 26 pogodaka u francuskoj Ligue 1, došao je i na popis hrvatskih reprezentativaca. Debitirao je u svibnju 2017. u prijateljskom dvoboju s Meksikom, a ukupno je sakupio pet nastupa, od čega dva u natjecateljskim utakmicama. Bio je i na širem popisu Zlatka Dalića za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018.

"Presretan sam zbog dolaska u Šibenik, klub bogate tradicije i uspjeha. Šibenik se vratio tamo gdje i pripada, u najviši rang! Nadam se da ću svojim iskustvom i znanjem uvelike pomoći klubu", izjavio je Santini po potpisu ugovora.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina) 


Tagovi

Ivan SantiniNK ŠibenikHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti