"Italija ne igra pravi nogomet"

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 14.06.16. | 09:38

"Sve se svodi na kontranapade", kaže izbornik Belgije Mark Wilmots.

Italija je očitala nogometnu lekciju Belgiji na Europskom prvenstvu savladavši 'Crvene vragove' s 2:0, ali ni to nije bilo dovoljno izborniku Belgijaca Marcu Wilmotsu koji je poslije utakmice istaknuo da Italija igra samo na kontranapade, te da će imati veliki problem kada bude igrala protiv momčadi koje se brane.

> Nikad ne podcjenjuj Talijane! Conte nadmudrio Wilmotsa, Italija nadigrala Belgiju

"Ovo je veliko razočaranje. Italija je igrala isključivo na kontranapade. Nije igrala pravi nogomet. Kada bude igrala protiv nekog tko bude "parkirao autobus" bit će joj jako teško doći do rezultata", istakao je Wilmots.

Izbornik Belgije kaže da je njegova momčad igrala dobro, ali da su presudile male greške, točnije problem u komunikaciji.

"U prvih pola sata im nismo dopustili niti jednu šansu. A mi smo ih imali nekoliko. Potom smo primili gol iz male greške, bio je to problem u komunikaciji između Alderweirelda i Cimana. Poslije je bilo jako teško vratiti se, posebno kada imamo u vidu "Juventusov blok" u obrani", jasan je šef struke belgijske reprezentacije.

A, ako je on imao primjedbe na račun strategije Antonija Contea, Thibaut Courtois je imao prigovor na račun Wilmotsa.

"Taktički i organizacijski su odigrali klasu iznad nas", priznao je Courtois što će belgijski mediji vjerojatno shvatiti kao kritiku na račun izbornika, iako je odgovornost svakako i na igračima.

Ne krije to ni vratar Chelseaja

"Pravili smo iste one greške iz kontrolnih utakmica. Prodore Talijana iz sredine nitko nije zaista pratio".

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Talijanska nogometna reprezentacijaeuropsko prvenstvo u nogometu 2016belgijska nogometna reprezentacijaMarc Wilmots

Ostale Vijesti