Action Images
Action Images

Inter i Atalanta spremaju veliku trampu na zimu

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 16.12.20. | 11:36

Igrač za igrača kako bi kupili mir u kući na pola godine.

Katarski šeici i gazde MLS klubova nude mu bogatstvo, PSG navodno također razmišlja jer neće biti skupi, ali ako pitate Alejandra Papua Gomeza, on bi najradije ostao blizu Bergama, iako je sasvim jasno kako neće ostati u njemu zbog svađe s Gian Pierom Gasperinijem. Zato je susjedni Inter, tvrde talijanski mediji, najizglednija sljedeća destinacija za argentinskog veznjaka, a za to zadovoljstvo Antonio Conte i društvo spremaju se u suprotnom smjeru poslati Christiana Eriksena.

Papu Gomez posljednjih pet godina bio je glavni igrač Gian Pieru Gasperiniju, međutim šef Atalante je težak karakter i kad se jednom poskliznete kod njega, nema povratka i odlučio je Gomeza otjerati bez previše emocija.

Situacija je naizgled pobjeda za obje strane. Papu neće morati daleko putovati za novi izazov, a Eriksen će se maknuti od Contea s kojim je u zahlađenim odnosima. Strateg Intera riješit će se skupog utega u svlačionici i dobiti igrača na kojeg će valjda češće računati nego na Danca.

Gomez i Gasperini sinoć su pokušali smiriti situaciju uz posredništvo predsjednika Antonija Percassija, a epilog je bio Argentinčevo privremeno pomilovanje, koje će mu omogućiti minute protiv Juventusa danas, međutim dugoročno problem ostaje u zraku.

Zato se sve više spekulira o mogućem rastanku, a Corriere iznos opciju za zamjenu Intera i Atalante na barem šest mjeseci, kojom bi i jedni i drugi barem nakratko kupili mir u kući. Pitanje je, jedino, hoće li za pola godine Conte i dalje biti u Interu.

Gasperini također igra s trojicom u zadnjoj liniji, ali barem koristi „trequartistu“, a do bi Eriksenu odgovaralo puno više nego igra u Conteovoj varijanti sustava 3-5-2.

No, Eriksen će za ovaj posao morati pristati za drastično manju plaću, Inter mu daje 7.500.000 eura na godinu plus bonuse, a Atalanta neće moći ni dvostruko toliko jer, primjerice, Papu Gomez zarađuje samo 2.000.000 eura po sezoni.


Tagovi

Alejandro GomezChristian Eriksen

Ostale Vijesti