PA Images/PIXSELL
PA Images/PIXSELL

Ima li pilota u avionu? Češka zbog kvara na zrakoplovu odgodila put u Švedsku

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 22.03.22. | 22:02

Doigravanje za Mundijal počinje već u četvrtak a Česi nisu još ni krenuli.

Iako je putovanje u 2022.godina mnogima komocija za vrijeme koje krate minute do dolaska, češki reprezentativci proživljavaju nervozu a utakmica nije ni počela. Naime, pred nama je doigravanje za odlazak na Svjetsko prvenstvo, a u Europi, umjesto uobičajenog rasporeda i dva mini turnira, potpuni metež. Rusija je izbačena, pa će u finale direktno Poljska, dok u drugom mini-turniru nećemo znati pobjednika sve tamo do lipnja, jer kako je Ukrajina trenutno u ratu, njihova utakmica doigravanja je odgođena za ljeto.

Jedno je sigurno, utakmica između Švedske i Češke ide po rasporedu i krenut će u četvrtak u 20:45, samo što je pitanje kada će se Česi pojaviti u dalekoj Solni. Prema pisanju stranih medija, zrakoplov kojim su reprezentativci trebali poletjeti je u kvaru, pa je put odgođena na sutra.

Spomenimo kako je to samo šlag na tortu svoj sili problema s kojima se Bohemi susreću utakmici generacije. Ozljeđena su im dva ključna igrača. U Solnu ne putuje Patrick Schick, udarni napadač Bayera iz Leverkusena, kao ni Vladimir Coufal, neugodni desni bek koji uveseljava navijače West Hama.

Podsjećamo, ovo nije prvi avio-incident za češku reprezentaciju. Zbog istog problema su odgodili svoj let iz Praga u Budimpeštu prošle godine u sklopu Europskog prvenstva. Do mađarske prijestolnice su ipak stigli na vrijeme i to bez nekih većih poteškoća na terenu. Svladali su favorite rezultatom 2:0 i tako kreirali veliko iznenađenje. Tko zna možda ponove takav rasplet i protiv Švedske.

Podsjećamo, finalni susret između Poljske (koja je automatski prošla dalje izbacivanjem Rusije iz baraža) na rasporedu je već idućeg utorka s početkom u 20:45. Kasnije te večeri, nekada oko 22:30 sudac odsvirati kraj.

Jedna reprezentacija će pasti kao pokošena od tuge, dok će drugi uz šampanjac proslaviti odlazak na najvažniju sportsku smotru godine.


Tagovi

češka nogometna reprezentacijašvedska rukometna reprezentacijaKatar 2022

Ostale Vijesti