Igra 'klauzula i milijuna': Igrač Barce ima 48 sati za prijelomnu odluku, tri kluba čekaju rasplet

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 28.06.15. | 10:52

Dvadesetčetverogodišnji stoper ima nešto više od 48 sati kako bi odlučio o svojoj nogometnoj budućnosti, a prijelazni rok još nije ni počeo.

Branič Barcelone Marc Bartra nalazi se u velikoj nedoumici. Naime, u njegovom se slučaju odvija 'šahovska partija klauzula i milijuna'. Budući da nije odigrao 50 utakmica u protekle dvije sezone, otkupna mu se klauzula spustila na 12 milijuna eura. To je iznos koji je dovoljan bilo kojem klubu ne bi li ga trajno otkupio od Barcelone. No, postoji 'ali'...

Mladi Katalonac ima još nešto više od 48 sati za odluku, želi li ostati u Barceloni ili otići u redove novog poslodavca. Prema pisanjima Mundo Deportiva, Bartra na stolu ima ponude tri europska kluba koji su već pripremili traženi iznos od 12 milijuna eura. No, od 1. srpnja se za iznos penje na 50 milijuna eura, što je iznos koji će odmah 'ohladiti' sve zainteresirane.

Bartra je s razlogom u velikoj dilemi. Luis Enrique mu je telefonskim putem poručio kako ozbiljno računa na njega u novoj sezoni, a katalonskom će stoperu buduće minute biti od presudne važnosti ako želi vidjeti EURO iduće godine. Opet, Barcelona će od iduće sezone moći računati na Thomasa Vermaelena koji će, ako ga zdravlje posluži, dobivati veliku minutažu u posljednjem redu Blaugrane.

Ostaje za vidjeti, hoće li Barcelone izgubiti još jednog velikog talenta za relativno mali novčani iznos, kao što je to bio slučaj s Thiagom Alcantarom.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Marc BartraBarcelonaprijelazni rok

Ostale Vijesti