Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Hrvatski branič se uspio riješiti vojske i vraća se u Nizozemsku

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 06.12.22. | 21:08

Na ljeto ga je klub bio prisiljen poslati na posudbu zbog vojnog roka

Proteklo ljeto iz prilično bizarnog razloga nizozemski Vitesse odlučio je poslati na posudbu hrvatskog braniča Aloisa Dominika Oroza. On je trebao odslužiti vojni rok u Austriji, čije ima državljanstvo, a zbog regrutacije poslan je na jednogodišnju posudbu u Sturm Graz. Tim ishodom nikako se nisu mogli pomiriti u Vitesseu koji je od starta bio protiv. Pokušali su to spriječiti u startu, a kad nisu uspjeli pustili su ga na posudbu koju su sad uspjeli prekinuti.

Naime, kako je klub izvijestio na službenim stranicama 22-godišnji branič se vratio u nizozemski klub i raskinuo posudbu sa Sturmom. Stasiti stoper prošao je akademiju Salzburga, a u nizozemski klub stigao je iz drugoligaša Lieferinga prošle godine. S Vitesseom je potpisao ugovor do ljeta 2024. godine.

„Bila je to neugodna situacija, ali sada je riješena. Dobro je što smo uspjeli vratiti Dominika u ovoj fazi zimskog razdoblja, jer sada ima pet tjedana da se s ekipom što bolje pripremi za drugi dio sezone. Njegov povratak povećava mogućnosti na začelju“, rekao je tehnički direktor Benjamin Schmedes.

Povratkom je zadovoljan i hrvatski branič koji je za klupsku stranicu kazao kako je ljeto za njega bilo frustrirajuće.

„Sretan sam što se vraćam u Vitesse. Kraj prošle sezone bio je frustrirajući. Za sebe, ali i za klub. Prelazak u Austriju bio je rješenje u to vrijeme, ali sada je dobar osjećaj vratiti se u Vitesse. Zajedno sa suigračima učinit ću sve da se nakon zimske stanke probijem na ljestvici“, rekao je branič rođen u Beču koji je dosad za Vitesse odigrao 43 utakmice i zabio tri gola.

U nizozemskom klubu na posudbi su i prošlosezonski branič Hajduka Ferro te hrvatski napadač iz Bayerna Gabriel Vidović. (G)



Tagovi

Alois Dominik OrozVitesse

Ostale Vijesti