Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Hit momčad 2.HNL blizu potpisa bivšeg hrvatskog U-21 reprezentativca i nekadašnje velike nade Rijeke

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 18.11.20. | 11:10

Prema Transfermarktu je prije četiri godine vrijedio čak milijun eura.

Nekadašnji nogometaš Rijeke i bivši U-21 reprezentativac, Antonini Čulina, mogao bi svoju karijeru nastaviti u hit klubu 2.HNL, Opatiji.

Talentirani ofenzivac čija je tržišna vrijednost prije četiri godine iznosila okruglih milijun eura od ovog je ljeta slobodan igrač, a prošle sezone nastupao je za dva kluba iz trećeg ranga talijasnkog nogometa, Viterbese i Padovu.

Čulina je u karijeri promijenio čak osam klubova, a u razgovoru za Sportcom istaknuo je kako postoji mogućnost da uskoro pojača momčad Zorana Bogolina.

"Postoji mogućnost da zaigram za Opatiju! Za sada nemam ni jednu konkretnu ponudu, počeo sam trenirati s Opatijom da bih se što bolje spremio za zimu, zovu me mnogi, ali ništa konkretno... Odlučio sam zajedno s obitelji da neću otići nigdje ako ponuda ne bude prava, nikada se ne zna, Opatija je moguća opcija", rekao je Čulina.

28-godišnjak rodom iz Pridrage kraj Zadra bio je velika nada Rijeke, sa 17 godina zabio je u debiju u 1.HNL, ali njegova karijera ipak nije dosegla onu razinu koju su mu mnogi predviđali.

"Nisam bljesnuo kao što se očekivalo, ima tu mojih i pogrešaka ljudi s kojima sam radio. U Luganu sam proigrao, igrao sam najbolji nogomet u životu i onda se dogodila teška ozljeda, pukli su križni ligamenti... Ni to se nije dogodilo slučajno, sve dođe na naplatu ako ne radiš kako treba. Netko ima sreće, meni nije ništa preostalo nego da nastavim raditi. Istina, u najboljim sam godinama, imam volju pokušati napraviti još jedan iskorak", dodao je, nakon čega je sam rekao kako se nakon ozljede nikad nije uspio u potpunosti vratiti.

"Nisam! Kada sam se vratio u momčad Lugana nakon ozljede, igrali smo Europsku ligu, konkurencija je bila jaka. Nisam imao dovoljno prostora za povratak, mora te momčad istrpjeti dok se vraćaš nakon ozljede. Da je Zeman ostao trener, sigurno bi me trpio dok se ne vratim u ritam. Napravio sam pogrešku kada sam odlučio otići u Cracoviju, poljska liga je fizički jako zahtjevna, a ja sam došao nakon dugačke stanke zbog ozljede. Naviknuo sam igrati, naviknuo sam biti bitan igrač u momčadi, pa sam odlučio otići. Najveću sam pogrešku napravio kada sam otišao u Inter iz Zaprešića. Došao sam potpuno nespreman, od mene se očekivalo da rješavam utakmice iako četiri, pet mjeseci nisam igrao, tu sam najviše stagnirao", dodao je Čulina.

Intervju u izvornom obliku pročitajte OVDJE.


Tagovi

Antonini ČulinaOpatijatransferiDruga HNL2.HNL

Ostale Vijesti