Hiddinkove Oranje u samoj završnici ispustile pobjedu nad SAD-om

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 05.06.15. | 22:55

Odigrano je nekoliko prijateljskih utakmica, a jedna od zanimljivijih bila je ona Norveške i SAD-a, koja je završila 4:3 pobjedom Amerikanaca.

'Oranje' su pred domaćim navijačima u Amsterdamu vodile 3:2 do 89. minute, ali su u završnici primile dva gola i upisale nesretni poraz. Za Nizozemce je dva gola postigao Klaas-Jan Huntelaar, u 27. i 49. minuti te novi napadač Manchester Uniteda, Memphis Depay u 53. minuti.

U redovima SAD-a Zardes je izjednačio na 1:1 u 33. minuti, pa Brooks u 70. smanjio na 3:2, a onda je u posljednjim minutama bio pravi šou. U 89. minuti je izjednačio Daniel Williams, a potom je Bobby Woods osigurao slavlje momčadi Jurgena Klinsmanna u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Nije to dobar znak za ionako kritiziranog nizozemskog izbornika Guusa Hiddinka koju u petak očekuje nastavak kvalifikacija za plasman na Euro protiv Latvije. Trenutno su treći u svojoj skupini sa šest bodova manje od vodeće Češke i pet manje od Islanda.

Osvajači svjetske bronce prošlog ljeta nisu blizu prošlim rezultatima i bit će pravo iznenađenje ako ne uspiju osigurati plasman na kontinentalnu smotru.

Prijateljske utakmice, rezultati:

Tajland - Bahrein 1:1
Jordan - Kuvajt 2:2
Oman - Sirija 1:2
Mađarska - Litva 4:0
Nizozemska - SAD 3:4
Škotska - Katar 1:0

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

nizozemska nogometna reprezentacijaPrijateljska utakmicaamerička nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti