Harry Redknapp ima novi posao! Ovaj puta ništa od Nike Kranjčara...

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 17.03.16. | 20:15

Redknapp je u 70. godini neki dan postao savjetnik Derby Countyja, a sada i izbornik Jordana.

Harry Redknapp je novi izbornik Jordana, javljaju danas otočki mediji. Iskusnom engleskom stručnjaku ovo će biti povratak na klupu, nakon što je u travnju prošle godine napustio QPR.

„Vrlo sam sretan što mogu predstavniti Harryja kao novog izbornika naše nacionalne momčadi. On je trener svjetske klase i međunarodno je priznat na najvišoj razini. Ovo je fantastičan korak naprijed za reprezentativni nogomet u Jordanu. Slijede nam neke važne utakmice i uvjereni sam da nam Harry može pomoći izboriti promociju, te podići reprezentaciju Jordana na višu razinu“, kazao je Princ Ali Al Hussein.

On je predsjednik Jordanskog nogometnog saveza, a svjetskoj javnosti poznat je kao čovjek koji se kandidirao za novog šefa FIFA-e, no izgubio je izbore od Giannija Infantina prošlog mjeseca.

Jordanu ubrzo slijede dvije važne kvalifikacijske utakmice protiv Bangladeša (24.03.) i Australije (29.03.). Trenutno se nalaze na drugom mjestu grupe B u drugoj fazi azijskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. Ispred njih je s dva boda više Australija, a dvije prvoplasirane momčadi izborit će treću rundu iz koje pak četiri mjesta vode u Rusiju.

Zanimljivo, Redknapp je nedavno dogovorio i ulogu svojevrsnog savjetnika u Derby Countyju, kojem će svojim iskustvom pokušati pomoći da se vrati u Premierligu. No, u Jordanu ga također čeka ozbiljan posao, tim više što na rosteru ima tek jednog igrača iz Europe – napadač Tha'er Bawab odnedavno je član Steaue iz Bukurešta.

Inače, novi Redknappov angažman nije prošao nezapaženo na društvenim mrežama. Englezi su se odmah počeli šaliti kako u Jordan neće moći dovesti Niku Kranjčara, svog omiljenog igrača koje je trenirao u Portsmouthu, Tottenhamu i QPR-u.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Harry RedknappJordanska nogometna reprezentacijaDerby CountyNiko Kranjčar

Ostale Vijesti