Pixsell
Pixsell

Hajdukova filijala iz 1.NL smijenila trenera i sportskog direktora, na klupu sjeda bivši stoper Hajduka

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 19.09.23. | 07:49

Presudan je bio domaći poraz od Sesveta.

Nakon što je Solin novu sezonu 1.NL otvorio s tek četiri boda u uvodnih šest kola u kojima je upisao pobjedu, remi i četiri poraza, s mjesta prvog trenera momčadi smijenjen je Marko Lozo, a s pozicije sportskog direktora, Vik Lalić. Prvenstveni dvoboj u Dugopolju, koji se igra u petak 22. rujna, vodit će Goran Granić, koji stiže iz klupske škole nogometa, objavio je dalmatinski prvoligaš na svojim kanalima.

"SLUŽBENO! Marko Lozo više nije trener NK Solina, a smijenjen je i sportski direktor Vik Lalić. Dogovorom obiju strana raskinut je ugovor. Momčad će ovaj tjedan i u sljedećem kolu voditi Goran Granić, koji privremeno dolazi iz omladinskog pogona. Klub Marku i Viku želi sve najbolje u nastavku karijera", stoji u kratkoj objavi Solina.

Uprava kluba bila je nezadovoljna s Lozinim rezultatima posebno jer je Solin na ljeto doveo zvučna imena. Gergo Lovrencsics još prošle sezone igrao je za Hajduk. Klub je doveo Ibrahima Kargba Jr.-a koji je u karijeri igrao za Crystal Palace i Dinamo Kijev, te Mehdija Ouamrija, Marokanca koji je prošao Standardovu školu nogometa. Stigao je i Roko Kapetanović, bivši junior Dinama, ali i mladi vratar Roko Runje koji je prošao Hajdukovu školu nogometa, a 2022. je pojačao drugu momčad Porta. Uz to, Solin je iz Hajduka ovog ljeta doveo čak devet igrača s dvojnom registracijom (mogu igrati za Hajduk i Solin) - Roka Brajkovića, Matea Jurića – Petrašila, Bornu Buljana, Antu Kavelja, Šimuna Hrgovića, Niku Đolongu, Ivana Ćubelića, Krešimira Nazora i Filipa Čuića.

Marko Lozo s trenerskim poslom počeo se baviti 2016. kao trener-igrač u Jarunu. Bio je i pomoćni trener Marijanu Pušniku u Hajduku, a u CV si može staviti kako je vodio i prvu momčad Hajudka u jednoj utakmici, u 1-2 porazu od Slaven Belupa u Koprivnici. U sezoni 2018./19. vodio je Rudeš u sedam utakmica HNL-a. Upisao je svih sedam poraza i pritom primio 22 gola. Bio je pomoćnik Željku Sopiću u azerbajdžanskom Sabahu, a u Hrvatsku se vraća 2021. kada preuzima Međimurje. Trener Solina je od ožujka 2023., no već nakon pola godine napušta klupu stabilnog člana drugog ranga hrvatskog nogometa koji nikada nije igrao HNL. Presudio mu je domaći 0-1 porat od Sesveta.

Njegov nasljednik Goran Granić u karijeri je igrao za slovenske klubove Rudar Velenje i Olimpijju, a u HNL-u za Varteks, Hajduk i Međimurje. Dvije sezone proveo je u Dinamu iz Tirane, a karijeru je završio 2012. u Dugopolju. Prije dolaska u Solin vodio je Posušje od 12. do 23. kola prošle sezone. (nr)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Prva nogometna ligaSolinMarko LozoGoran Granić

Ostale Vijesti