Ivana Ivanović/PIXSELL
Ivana Ivanović/PIXSELL

Hajdukov sedmi poraz sezone na Poljudu, majstorija Drožđeka

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 05.05.24. | 18:53

Bijeli su ispraćeni zvižducima

Hajduk je izgubio sedmu prvenstvenu utakmicu na Poljudu ove sezone, osmu ukupno, jer i Dinamo je slavio u Kupu. To je porazan rezultat Bijelih, ali i velika pobjeda Varaždinaca koji su iskoristili lošu igru Splićana. Nije pomogao ni povratak publike, jer domaći su odigrali zaista slabo. Presudio im je kao i prije četiri godine Domagoj Drožđek majstorijom za 0-1.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Trener Hajduka Jure Ivanković opet nije mogao računati na Marku Livaju koji je propustio šessti uzastopni susret, a zanimljivo je da u zapisniku nije bilo Ismaella Dialla i Emira Sahitija koji su ostavljeni na tribinama, kažnjeni zbog navodnog kršenja discipline na treningu prije nekoliko dana.

Tako je lijevi bek bio Niko Sigur, desno je igrao Fahd Moufi koji je slavio rođendan, dok je u vezni red upao Anthony Kalik.

Gostujući trener Nikola Šafarić na vratima je dao priliku Josipu Siliću kojemu je ovo prvenstveni debi, bratu Hajdukova čuvara mreže Tonija Silića koji je na posudbi u Šerifu.

Prvi je pokušao iz velike daljine kapetan Bijelih Filip Krovinović, ali je lopta upućena s 25 metara otišla pokraj vrata. Na drugoj strani je u prilici u kaznenom prostoru bio Domagoj Drožđek koji je nakon ubačaja slijeva pucao glavom tik uz desnu vratnicu.

Pola sata gotovo nismo vidjeli ništa na Poljudu na koji se vratila publika, ali nikada u manjem broju ove sezone. Pao je interes gubitkom izgleda za trofeje.... Domaćima su u goste došli prijatelji, naviječi poljskog Gornika iz Zabrzea, koji su uzeli ime po uzoru na navijače splitskog kluba.

U 34. minuti je Josip Brekalo prošao dvojicu, no udaraac s ruba kaznenog prostora završio je u obramenenom bloku.

Moglo bi se reći da je bolje prilike imao Varaždin, pa je malo potom Marko Vukčević ubacio za Igora Postonjskog, no njegov udarac sa šest metara obranio je Borna Buljan.

U nastavku je trener Bijelih vidjevši da nema puno šansi posegnuo za iskusnima Ivanom Perišićem koji je stao ne lijevog beka, a u špicu je otišao Nikola Kalinić.

U 50. minuti je Lamine Ba u šesnaestercu startao na Niku Sigura i sudac Toni Dadić je išao provjeriti situaciju na ekranu i odlučio da nema kazneog udarca, iako se Perišić spremao pucati.

Prvi udarac u vrata uputio je Hajduk u 63. minuti kada je pucao Yassine Benrahou s 20 metara, ali je Silić lako uhvatio loptu. Odlučio se splitski privremeni trener uvesti još Laszla Kleinheslera i Vadisa Odjidju-Ofoea pokušavajući naći dobitnu formulu.

Tražio je i Šafarić svježinu u napadu, pa je tako ušao Michele Šego umjesto Marka Dabre.

I onda su gosti poveli nakon pogreške Odjidje na centru i Varaždin je složio odličan napad, pa je Antonio Boršić namjestio Drožđeku koji se imao namjestiti sa 14 metara i pogoditi suprotni kut za 0-1. Tako je iskusni Drožđek nakon što je ove sezone zabio Dinamu dvaput, dao gol i Hajduku.

Sjećamo se da je svojevremeno kod Marijana Pušnika bio na probi u Hajduku, ali nije ostao. Bijelima je već presudio na Poljudu s dva gola u lipnju 2020. godine u pobjedi 3-2.

Hajduk je bio grogiran, bez ideje, tek je pokušaovao Perišić i uputio zanimljidu loptu za Kleinheslera koji se spetljao u dobroj poziciji.

Kao što je najavio trener Ivanković, priliku za debi dobio je 16-godišnji Bruno Durdov u završnici susreta kako bi pojačao napad. Ubrzo je mladić uputio opasan centaršut, ali je Rokas Pukštas glavom pucao preko vrata.

HAJDUK – VARAŽDIN 0-1 (0-0)

Split. Stadion Poljud. Gledatelja: 12027. Sudac: Toni Dadić (Zagreb). Pomoćnici: Vedran Đurak (Sveti Ivan Zelina) i Vinko Podrug (Zagreb). Četvrti sudac: Ante Čulina (Zagreb). VAR: Ante Čuljak (Zagreb). AVAR: Bojan Zobenica (Velika Gorica).

Hajduk (4-3-3): Buljan – Moufi (od 46. Perišić), Uremović, Prpić, Sigur – Pukštas, Krovinović (od 62. Kleinheisler), Kalik (od 62. Odjidja-Ofoe) – Benrahou (od 82. Durdov), Trajkovski (od 46. N. Kalinić), Brekalo. Trener: Jure Ivanković.

Varaždin (3-4-3): J. Silić – Jelenić (od 46. Lesjak), Ba, Škaričić – Vukčević, Postonjski, Lusavec (od 89. Marina), Boršić – Mitrovski (od 77. Mištrafović), Dabro (od 61. Šego), Drožđek (od 89. Gudelj). Trener: Nikola Šafarić.

Strijelci: 0-1 – Drožđek (67., Boršić)

Žuti kartoni: Kleinhesler (Hajduk), Lusavec (Varaždin)

Crveni kartoni: -



Tagovi

HajdukNK VaraždinDomagoj DrožđekHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti