Omar Arnau/PIXSELL/PIXSELL
Omar Arnau/PIXSELL/PIXSELL

„Hajduk ima nadu ako kopira Osasunu iz prošle sezone“

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 25.08.22. | 15:09

Recept za ostvariti čudo protiv Villarreala

Sitno se broji do spektakla na Poljudu koji će prirediti Hajduk i Villarreal pred rasprodanim stadionom od 21 sat. Bijelo hvataju zaostatak iz Španjolske, a kad pričamo o šansama one se uglavnom svode na čuda i vjeru da je to moguće.

Kako bi to mogli izvesti da postane realno ii u praksi zanimalo nas pa smo prokomentirali s hrvatskim trenerom i analitičarom Markom Lozom koji je radio u Hajduku kao trener druge momčadi i vodio prvu kao najmlađi strateg u HNL-u.

„Čitajući danas malo medije prvi put sam naletio na realne teze, i od Hajdukove struke, i od gostiju komentatora. Dambrauskas je na pressici jučer izjavio da je utakmica bez opterećenja u kojoj ne može ništa izgubiti. U Španjolskoj je rekao čeka nas veliko iznenađenje, a to nije trebao izjaviti. Trebao je kazati onako kako je, a to je da je Villarreal nekoliko klasa iznad i to nije sramota. Hajduk je u Španjolskoj bio ofenzivan i htio se nametnuti kroz visoki presing, ali najveći problem je bio velik prostor između linija. Znamo da Villarreal i sve španjolske momčadi žive od međuprostora. To su jako dobri tehničari, koji igraju nogomet vertikalno između linija, tehnički odličan nogomet i uz to su ekstremno brzi s loptom. To je pokazao i Morales u prvoj utakmici“, rekao je Lozo i dodao:

(6.60) Hajduk (4.20) Villarreal (1.65)

„Što se tiče današnje utakmice, odličnu najavu je dao Ante Budimir govoreći kako je Osasuna prošle sezone u dva navrata pobijedila Villarreal. On priča o sustavu gdje su igrali jednom 5-3-2, a drugi put 4-4-2, ali nije bitan sustav koliko ideja igre gdje su s 28 % posjeda igre imali 13 udaraca prema golu. Mislim da je to odličan recept za Hajduk kako probati okrenuti današnju utakmicu. Znači copy/paste Osasune iz prošle sezone. Problem je možda Hajduku što nema napadača u ovom trenutku tipa Budimira. Ne znam hoće li se Kalinić oporaviti za cijelu utakmicu. Prošle je odigrao onih par minuta i šteta bi bila da danas ne bude zdrav za ovu utakmicu. Sigurno bi bio od velike pomoći u ovoj utakmici. Hajduk ima nadu ako kopira Osasunu iz prošle sezone.“

Dotaknuli smo se i momčadi Villarreala.

„Dovoljno je reći da je to ista momčad koja je dobila Juve u Torinu 0:3 prošle sezone. Dobili su sad Atletico Madrid u gostima sad. Meni su oni uz Arsenal momčad koja igra najbolji nogomet.“

(6.60) Hajduk (4.20) Villarreal (1.65)

Smatra Lozo da je Dambrauskas možda trebao ono što je imao ideju za Valenciju pokazati protiv Dinama na Maksimiru, a obrnuto ideju s Maksimira posložiti na gostovanju kod Villarreala.

„Mene je na primjer razočarala utakmica u Maksimiru. Takva ideja igre je trebala biti u Španjolskoj, a ovo što su igrali protiv Villarreala su trebali igrati protiv Dinama. Znači ideja igre, a ne sustav. Nije ni Dambrauskasu lako, kombinirati s toliko dobrih igrača, ali nije mu ni teško. Ovu utakmicu protiv Villarreala nema im se što zamjeriti, jednostavno su ekstremno bolji. Otkako je Dambrauskas u Hajduku meni to sve dobro izgleda, osim eto te utakmice u Maksimiru. Čudo je svakako moguće. Villarreal će sigurno doći s istim sastavom koji je igrao u Španjolskoj. Sigurno neće igrati u najboljem sastavu, dozirat će se i neće se dati skroz unutra. Oni će pokušati kontrolirati utakmicu, a tu je šansa Hajduku. Ono što je rekao Budimir, oni ne znaju kontrolirati utakmicu, ne znaju te dokrajčiti. Oni kontroliraju i onda ako ti u tom momentu napraviš nešto mogu i potonuti. Ipak, u Španjolskoj su ubacili u brzinu više i zabili ona četiri gola. Problem je i što je obrana tamo bila kontinuirano na vjetrometini. Hajdukovi igrači su stalno bili u situaciji igrati jedan na jedan, a kad igraš protiv tehnički moćne momčadi, tvoj igrač ne smije nijednom biti u takvoj situaciji u fazi obrane. Treba mu druga linija biti blizu i duplirati, a mora se trčati desetak kilometara više u odnosu na prosjek druge utakmice“, zaključio je Lozo.

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

HajdukVillarrealMarko LozoKonferencijska liga

Ostale Vijesti