Igor Kralj / Pixsell
Igor Kralj / Pixsell

Gorica potvrdila odlazak trojice igrača, napušta ih strijelac jednog od najemotivnijih golova sezone

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 03.06.23. | 15:57

Klub je ove vijesti objavio na svojim službenim kanalima.

Sezona je završila, čekamo da uskoro krenu pripreme klubova iz Hrvatske nogometne lige, a do tada, pratimo što se zbiva na transfer tržnici. A upravo je prije nekoliko mintua stigla vijest kako je Gorica ostala bez trojice igrača.

Po završetku sezone, redove Gorice napustila su trojica igrača - Cheick Keita kojemu je istekao ugovor s našim klubom te Vinko Petković i Matúš Vojtko koji su završili posudbu u Velikoj Gorici“, objavili su iz Gorice, koja je furioznim drugim dijelom sezone prestigla Šibenik i zadržala se u najvišem rangu hrvatskog nogometa.

Keita je u klub stigao u veljači 2021. godine te je u dresu Gorice odigrao 48 službenih utakmica, od čega pet u Kupu, a posljednja prvenstvena utakmica bila mu je 1-1 remi sa Slaven Belupom.

Petković je na Gradski stadion došao krajem prošle godine, na posudbu iz Osijeka. Za Goricu je debitirao protiv Dinama na Maksimiru (0:0), a posljednji nastup upisao je u 4-0 pobjedi protiv Šibenika na Šubićevcu. Ukupno je odigrao sedam službenih utakmica.

Posljednjim kolom ove sezone, Vojtko je zaključio svoje prvo inozemno iskustvo. Momčadi se priključio prošlog ljeta, iz prvaka Slovačke - ŠK Slovan Bratislava te je od tada odigrao ukupno 26 utakmica, postigao jedan pogodak i podijelio tri asistencije. Jedini gol koji je zabio bio je fantastičan slobodni udarac duboko u sudačkoj nadoknadi za 2-2 remi kod Lokomotive. To je, ujedno, jedan od najemotivnijih trenutaka HNL sezone jer je nekoliko trenutaka prije tog gola, tešku ozljedu u nenamjernom sudaru upravo s Vojtkom doživio golman Gorice Ivan Banić.

„Zabio je gol pa kasnije plakao u svlačionici“, komentirao je tada trener Gorice Željko Sopić. Srećom, po njegovu momčad na kraju je sve završilo idealno. Banić nije pretrpio težu ozljedu, a momčad je ipak očuvala prvoligaški status. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

HNK GoricaVinko Petković

Ostale Vijesti