Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Germanijak na treningu Vatrenih: "Evo postave za Kanadu" (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 24.11.22. | 11:52

Hrvatski reprezentativci su odradili trening nakon Maroka. Skupina onih koji su iznijeli utakmicu imala je regeneraciju dok su ostali treniraliu pinom parom

Jutarnji trening na Al Ersalu bio je u skladu s uobičajenim. Dan nakon utakmice oni koji su igrali su odradili regeneraciju, dok su oni koji su odgledali dvoboj s Marokom s klupe, odnosno oni koji su ulazili u igru, odradili trening punog intenziteta.

“Ovo je postava za Kanadu. Ne bi bili lošiji od ovih koji su igrali jučer”, dobacio je netko od prisutnih kolega kada su na travnjak izašle “rezerve”.

Zlatko Dalić je stajao na strane i razgovarao sa Draženom Ladićem, pomoćnici su pripremali trening na igralištu koji je zapravo mala oaza usred pustinje. Zelena površina, hortikulturno zbrinuta na najvišoj mogućoj razini te diskretni čuvari koji paze na privatnost Vatrenih. Sjećamo se nekih prijašnjih priprema reprezentacije kada su se novinari verali po drvećima da bi ugrabili "ekskluzivu". Naravno, rijetko kada su dobili nešto konkretno. Osim doze podsmijeha... To nas je podsjetilo na pripreme reprezentacije u Bad Tatzmannsdorfu uoči odlaska u Brazil na SP. Niko Kovač inzistirao je na maksimalnoj diskreciji.

Zaštitari su pazili na svaki prostor, strahujući od stranih špijuna što se kasnije pokazalo opravdano jer su novinari primjetili sumnjivo lice koje je nešto pozornije od ostalih kibica pratio treninge reprezentacije Hrvatske. Snimio ga je legendarni fotoreporter Srđan Vrančić kojeg danas, nažalost, više nema među nama, a na koncu se pokazalo kako je riječ o skautu reprezentacije Kameruna.

No, zanimljivost tih priprema je bila ta da Niko Kovač nije računao na apartmane uz teren gdje se treniralo, a koje su redom rezervirali mediji iz Hrvatske. Tako smo treninge pratili sa vlastitih balkona...

To naravno u Dohi nije moguće. Svaki pogled sprečava visoka živica, ograde i velik broj zaštitara.

Kako bilo, malo kasnije izašla je grupa glavnih igrača koji su imali regeneracijski trening. Luka Modrić, Marcelo Brozović, Dejan Lovren i Dominik Livaković nizali su krugove oko igrališta. U laganom ritmu…

Skupina “rezervi” je preuzeo Vedran Ćorluka čiji je glas odjekivao igralištem. Puls se nije spuštao na normalne razine, a u predahu je voda bila dragocjenija od zlata. I taman kada je trening trebao doći u konkretniju fazu, čuvari su diskretno dali znak da je isteklo predviđenih 15-ak minuta. Nekada je Zlatko Dalić na regeneraciji dao medijima puni termin, danas nije bio tako široke ruke.



Tagovi

VatreniHrvatska nogometna reprezentacijaKatar 2022Svjetsko prvenstvo u rukometu Katar 2020Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.

Ostale Vijesti