Davor Javorović/PIXSELL
Davor Javorović/PIXSELL

Germanijak doznaje: "Vijest o Žaperu je klasična patka, a za Belju se čeka nova ponuda iz Bundeslige"

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 09.08.22. | 14:00

Napadač je rastužio koloniju nogometnih agenata koji su ga htjeli "privesti" jer se odlučio da ga zastupa poznata njemčaka agencija Roof.

U Gradskom vrtu je mirno. Barem naizgled. Nakon poraza u Puli, igrači su dobili slobodan dan da razmisle malo o onome što su pružili protiv Istre 1961. Vjerojatno su razmišljale i vlasničke strukture kluba o situaciji koja je u Osijeku, ali i Nenad Bjelica. Međutim, nema ništa konkretno. A pri tome mislimo i na prijelazni rok.

Iako se u ponedjeljak navečer pojavila priča o transferu Mihaela Žapera u Schalke, iz povjerljivih izvora bliskih igraču saznajemo kako je riječ o klasičnoj patki. Doduše, možda u povratniku u njemačku Bundesligu razmišljaju o veznjaku Osijeka, ali službena ponuda u Gradski vrt nije stigla. Za razliku od one Borussije Mönchengladbach od prije mjesec dana, a o čemu je Germanijak ekskluzivno donio informaciju.


Međutim, tih tri i pol milijuna eura je odbijeno i sada se očekuje nova ponuda. U međuvremenu je napadač Osijeka rastužio koloniju agenata koji su posljednje dvije godine pohodile obiteljski restoran Vatikan u Vinkovcima u nastojanju da se domognu ekskluziviteta za posredovanje u transferu. Ozbiljne zvjerke nudile su svoje usluge i planove, ali Beljo je na koncu pristupio poznatoj njemačkoj agenciji Roof koja u svom portfelju ima mahom igrače iz Bundeslige, ali i nekoliko svjetskih kapitalaca poput Manea, Havertza, Gnabryja, Ter Stegena. Agenciju prati visoka reputacija, što bi se reklo, vrata velikih klubova otvaraju nogom. I zato priča o zanimanju Borussije Mönchengladbach za jednog od najpotentnijih hrvatskih napadača Osijeka itekako ima osnove.

U Gradskom vrtu i dalje su pri stavu kako Beljo vrijedi deset milijuna eura, niti centa manje i da toliko košta njegova ispisnica. Ipak, jasno je kako su spremni popustiti malo i u pregovore uključiti bonuse, čak i opciju da sada zgotove posao pa da Beljo ostane na posudbi do zime ili ljeta uz naknadu za nastupe. Nešto slično načinu na koji je Dinamo svojevremeno prodao Joška Gvardiola u RB Leipzig pa naplaćivao svaki njegov nastup.

Kako bilo, sljedećih desetak dana ta bi priča trebala dobiti jasnije konture. Prijelazni rok u Bundesligi završava prvog dana rujna u 18 sati…


Tagovi

NK OsijekNenad BjelicaDion Drena BeljoMihael ŽaperBorussia MönchengladbachSchalke 04Bundesliga

Ostale Vijesti