NK Istra 1961
NK Istra 1961

Garcia: „Očekujem jedan od najboljih derbija“, Petković: „Možemo uzeti i sva tri boda!“

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 19.08.22. | 14:30

U Puli vjeruju kako je sad idealno vrijeme da se pobijedi Rijeka

Nogometaši Istre 1961 u popularnom 'derbiju Istre i Kvarnera' na svojoj Aldo Drosini dočekuju Riječane. Kriptonit Gonzala Garcije, Rijeka, ne nalazi se u dobroj situaciji, što će urugvajski Španjolac pokušati iskoristiti i u svojem petom ogledu protiv momčadi s Kvarnera protiv njih osvojiti prvi bod.

Ovo je derbi začelja, dvije momčadi koje su bodovno poravnate, s tim da Riječani imaju utakmicu manje.

 „Očekujem jedan od najboljih derbija za nas. Prošle smo sezone izgubili sve bodove protiv Rijeke, unatoč tome što smo neke utakmice i dobro odigrali. Ovaj se put nadam da ćemo imati bolji rezultat i publici priuštiti više veselja. Tijekom tjedna smo imali nešto problema s virozama u ekipi, ali dečki su svi bili izrazito voljni i motivirani trenirati i što više se pripremati za nedjelju. Smatram da smo na dobrom putu i u procesu izgradnje, te da smo spremni za ovu jaču utakmicu koju iščekujemo“, obratio se trener Garcia.

Uz trenera, na konferenciji za medije bio je i Vinko Petković, igrač Osijeka na posudbi u Puli koji se već sad pokazao kao pojačanje za Zeleno-žute.

Petković je, podsjetimo, lani u dresu Hrvatskog dragovoljca dva puta bio precizan protiv Rijeke pa se tako može zaključiti kako voli igrati kad su riječki Bijeli na suprotnoj strani terena.

„Od Rijeke očekujem brz i agresivan nogomet, ali smatram da trebamo više gledati sebe i težiti realizaciji taktika i zamisli koje je trener stavio ispred nas. Mislim da ako budemo oni pravi mi na stadionu, uz podršku naših navijača, možemo uzeti i sva tri boda! Iz utakmice u utakmicu sve bolje izgledamo i bolje se nadograđujemo na treninzima. Smatram da moramo zakomplicirati Rijeci i težiti boljem stanju, a ne se boriti na dnu. Idemo osvojiti bodove doma“, poručio je Vinko na konferenciji za medije.

HNL, 6. kolo

Petak, 19. kolovoza

Slaven Belupo – Gorica, 20.00

Subota, 20. kolovoza

Varaždin – Šibenik, 18.30

Dinamo – Osijek, 21.05

Nedjelja, 21. kolovoza

Istra 1961 – Rijeka, 18.55

Hajduk – Lokomotiva 21.05



*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Istra 1961HNK RijekaGonzalo GarciaVinko Petković

Ostale Vijesti