undefined
undefined

FOTO/VIDEO Igrači Futsal Dinama i Futsal Pule vodili svoje momčadi do naslova u Voltinom i Puli

Vrijeme Čitanja: 5min | uto. 25.06.24. | 11:33

Počeli su turniri Bili Brig u Zadru te Brda u Splitu, a krajem tjedna trebali bismo saznati osvajače osječkog Tri kornera penal te đakovačkog MNT Đakovo.

Proši vikend bio je superbogat završnicama malonogometnih turnira koji se igraju diljem Hrvatske, a služe i kao svojevrsni kvalifikacijski turniri za Germania kup koji se u listopadu ove godine održava u Zagrebu.

Sve o Germania kupu 2024 pronađite OVDJE.

Još u subotu, 23. lipnja, saznali smo osvajača Trećeg memorijalnog futsal turnira "Dane Moravac" koji se igrao u Puli te osvajača jastrebarskog MNT Goli Vrh.

Momčad Domino Malinga potvrdila je svoj status najbolje istarske malonogometne momčadi i u pulskom Vidikovcu stigla do svojeg trećeg turnira Dane "Moravac". Stopostotna malonogometna momčad sastavljena pretežito od domaćih igrača Futsal Pule tako je, možemo to napisati, na neki način 'privatizirala' ovaj turnir koji se posljednje tri godine održava u spomen na preminulog bivšeg nogometaša Istre i Uljanika, Dane Moravca. Turnir je bio pozivnog karaktera (kao i naš Germania kup).

"Velik broj gledatelja smješten sa svih strana znanog igrališta iza zgrada na Vidikovcu mogao je u subotnju večer uživati haklerskim umijećima. Nakon susreta za treće mjesto u kojem je Toronto porazio Selinu, održana je tradicionalna bakljada na igralištu u spomen na nezaboravnog Dane Moravca, čiji su sinovi Dean i Danijel članovi Domino Malinga, ali i pulskog prvoligaša Stanoinvest Futsal Pule", objavio je Glas Istre u izvještaju s turnira.

Leona Teodorović (Glas Istre)Leona Teodorović (Glas Istre)

Domino Maling je u finalu igrala protiv Stelle Šijana Juniorsa s kojima su se već ranije susreli u skupini (1-1). Finale je, kao i susret grupne faze natjecanja, bio prilično izjednačen, a o pobjedniku su odlučile nijanse. Manolo Bilić, igrač Stanoinvest Futsal Pule, svojim je golovima donio Domino Malingu prednost od 2-0. David Pernić je u igri s golmanom-igračem vratio nadu Stelle Šijan Juniorsima. Izazivači su krenuli po izjednačenje, propustili nekoliko zicera, no sve je bilo riješeno nakon što je Hisa Ramadani presjekao jednu loptu i zabio u praznu mrežu za konačnih 3-1.

"Uvijek je teže obraniti naslov, nego ga osvojiti, ali mi ovdje slavimo tri godine zaredom i nadamo se da ćemo tako i nastaviti. Ići ćemo dogodine na četvrtu pobjedu. Znamo da nećemo baš svaki puta osvojiti turnir, ali svaka čast svakom igraču što je odvojio svoje dragocjeno vrijeme jer smo ova tri dana bili ovdje od jutra do mraka", rekao je nakon završenog turnira Manolo Bilić, koji je ponio titulu najboljeg igrača. Bruno Copić iz pobjedničke momčadi zaradio je nagradu za najboljeg golmana, dok je najbolji strijelac bio Massimo Terlević iz MNE Seline.

Iz Istre selimo u Zagrebačku županiju. MNT Goli Vrh u Jastrebarskom osvojila je momčad Cviling Prom koja je prvo u polufinalu s 3-2 svladala domaću momčad (i organizatora turnira) MNK Goli Vrh s 3-2, a potom je u finalu s 2-1 bila bolja od poznate i trofejne zagrebačke malonogometne momčadi Keraterm.

Pobjednici su ponijeli i sve individualne nagrade na turniru. Antonio Vidović proglašen je najboljim igračem, Matija Jurišić bio je najbolji strijelac, a Garbiel Ružić najbolji golman.

"Hvala svima onima koji su pripomogli da se turnir održi. Hvala svim momčadima, posjetiteljima i sponzorima. Vidimo se dogodine", poručili su organizatori.

S velikim nestrpljenjem iščekivali smo i završnicu 22. memorijalnog turnira u počast poginulim braniteljima Voltinog naselja. Program (osmina finala) započeo je već u 9.30 ujutro. Još u osmini finala gledali smo pravi derbi. Osvajač MNT Kajzerice Turbina nadigrao je 1-0 Jet Star Lumin Digital, jednu od najboljih zagrebačkih malonogometnih momčadi. Međutim, Turbina je zapela u četvrtfinalu izgubivši od kasnijeg finalista Freesolar By El-Pro nakon 2-2 u redovnom dijelu i lošijeg raspucavanja sedmeraca.

U četvrtfinalu je svoj put završio i jedan od favorita turnira Pimont koji je nakon raspucavanja sedmeraca izgubio od Paulaner Grill & Bara. Paulaneri u polufinalu ipak nisu mogli protiv jake Poliklinike Milojević (3-0 za PM), a Freesolar By El-Pro je s boljim raspucavanjem sedmaeraca pobijedio Dodaj i Ukliži.

Prije finalne utakmice odigrana je revijalna utakmica između veterana Futsal Dinama i GNK Dinama. Prije desetak dana na Memorijalnom MNT Svetog Josipa na Trešnjevci veterani Futsal Dinama slavili su s 4-2, a u 'revanšu' futsalaši su bili bolji 'samo' s 1-0, golom Domagoja Purgara. Napomenimo da bi futsalaši upisali još uvjerljiviju pobjedu da na vratima nogometaša nije stajao Filip Lončarić koji je gotovo u potpunosti zaključao svoja vrata.

Finale turnira je, ipak, bila jednosmjerna ulica. Momčad Poliklinike Milojević, bivšeg osvajač Kutije šibica, bila je sastavljena od sadašnjih (Filip Novak, Danijel Dekanić), bivših (Luka Perić, Kristijan Postružin, Nikola Badrov) i budućih (Max Milojević, Filip Vukelić) igrača Futsal Dinama. Favorizirana PM rutinski je s 2-0 golovima Luke Perića i Filipa Novaka svladala mladu momčad Freesolar By El Pro za koju je igrao još jedan igrač Futsal Dinama, Dominik Fotak.

"Ulazeći u turnir znali smo da smo među favoritima budući da smo složili momčad sastavljenu od sadašnjih i bivših igrača Futsal Dinama, uključujući i nekolicinu nas mlađih. Perić i Postružin su, recimo, hrvatski reprezentativci. U prvoj utakmici na turniru doživjeli smo šok. Pristup nije bio najbolji jer smo očekivali laganu pobjedu. No, momčad Dodaj i Ukliži svladala nas je s 2-0, a da je riječ o kvalitetnoj momčadi potvrđuje treće mjesto koje su na kraju osvojili. Ta utakmica bila nam je opomena i nastavili smo puno ozbiljnije te uspjeli proći grupnu fazu natjecanja. Nokaut faza natjecanja bila je zahtjevna, no u tim utakmicama presudila je klasa Filipa Novaka, Danijela Dekanića te Perića i Postružina koji su napravili razliku. Iznimno sam ponosan na dečke, put do naslova bio je dosta teži nego što se možda očekivalo. Pohvalio bih cijelu organizaciju turnira, a zanimljiv je podatak da je Poliklinika Milojević ponovno osvojila ovaj turnir nakon 10 godina s time da smo se te 2014. zvali Cvjetno Poliklinika Milojević", rekao nam je Max Milojević, voditelj i jedan od igrača pobjedničke momčadi.

S drugim naslovom Poliklinike Milojević, prvim nakon 10 godina, zaključeno je 22. izdanje turnira koji se igra u spomen na poginule branitelje iz zagrebačkog Voltinog naselja.

"Šaljemo vam zagrljaj svakom ponaosob. Voli vas organizacija MNT Voltino. Hvala vam na svemu!", poručili su organizatori.

Napomenimo kako je prošli vikend trebala biti održana i završnica u slavonskoj Tenji, no nevrijeme je odgodili polufinale za subotu, a finalni dan, kada ćemo saznati osvajače seniorskog i veteranskog turnira te osvajače trećeg mjesta saznat ćemo u utorak.

Napomenimo kako su u tijeku turniri MNT Brda (Split), MNT Bili Brig (Zadar), a krajem tjedna trebali bismo saznati i osvajače dva velika slavonska turnira 'Tri kornera penal' iz Osijeka i MNT Đakovo. Vinkovački Orion Futsal kup prebačen je za početak srpnja...

"Sudionici završnica su kao i posljednjih godina jednaki – peterostruki osvajač, domaći DGO, zatim Mursa VBK, Saponia, HM autoservis, Jug 2, te Auto Brko predvođen prvotimcima MNK Osijek Pandurevićem i Šalajem te domaći CB Shooko na krilima Filipa Petrušića. Tu je još i nekoliko mladih ekipa koje traže svoju šansu na velikoj sceni, pa ćemo vidjeti mogu li pomrsiti račune nekome od teškaša", objavili su iz organizacije turnira Tri kornera penal..

Popis svih turnira pod pokroviteljstvom Germanije i dosadašnje osvajače možete pronaći OVDJE.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Germania kupGermania kup 2024malonogometni turnir

Ostale Vijesti