REUTERS
REUTERS

FOTO/VIDEO Argentinska vlada proglasila državni praznik, sprema se spektakl, ori se pjesma, a sve je u znaku Messija

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 19.12.22. | 23:22

Ovo slavlje traje od posljednjeg sučevog zvižduka, a pitanje je kada će stati

Reprezentacija Argentine je svjetski prvak, a njihov narod itekako zna napraviti feštu. "Ogromna uživancija usred uobičajenih problema koje doživljavamo svi mi koji živimo u našoj blagoslovljenoj zemlji. A ovaj utorak bit će vrlo poseban dan jer će Lionel Messi i njegovi suigrači krenuti u poseban obilazak Buenos Airesa kako bi tisućama ljudi pokazali najljepši pokal od svih", piše Ole opčinjen osvojenim prvenstvom.

Nakon dolaska u zračnu luku Ezeiza iz Dohe, nakon zaustavljanja u Rimu, momčad će se odmoriti nekoliko sati u prostorijama AFA-e, a odatle će autobus odvesti prvake na turneju već definiranom rutom.

Polazak s trening kompleksa predviđen je u podne, a očekivanja su, logično, ogromna. Toliko da je tijekom popodneva ponedjeljka Vlada proglasila državni praznik kako bi navijači imali slobodan dan.

Službeno priopćenje glasi:

"Predsjednik Argentine u općoj suglasnosti ministra odlučuje: ČLANAK 1.- 20. prosinca 2022. proglašava se državnim praznikom kako bi argentinski narod mogao izraziti svoje najdublje zadovoljstvo nacionalnom reprezentacijom, te se radovati u korist sporta i domovine."

Možemo se ljutiti što nismo prvaci, ali koliko Argentincima znači ovaj pehar... Teško je i zamisliti. Nadamo se da će i naša Vlada proglasiti praznik kada mi osvojimo SP, što jednog dana sigurno hoćemo. Do tada, pogledajte ulice Buenos Airesa već u ponedjeljak, a naglasimo - reprezentacija dolazi u - utorak!




Tagovi

Argentinska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti