Englezi odabrali: Ovo su najbolja pojačanja ove sezone

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 29.03.16. | 15:56

Portal Squawka je složio popis najboljih pojačanja u Premiershipu ove sezone.

Listu 20 najboljih nogometaša predvode dvojica Francuza, N’Golo Kante i Dimitri Payet. Obojica su na ljeto stigla iz Francuske i imali su velik utjecaj na svoje nove klubove zbog odličnih nastupa.

Kante je važna karika Leicesterove momčadi koja se bori za naslov u Engleskoj, dok je Payet sve oduševio nastupima za Bilićev West Ham. Osim spomenutog dvojca, Squawka je kao najbolja pojačanja sezone izdvojila još nekolicinu igrača, ovisno o njihovoj formi i nastupima za svoje klubove, a više pogledajte u nastavku.

1. N'Golo Kante - Leicester City - ključan igrač za 'Lisice' koje su nadomak velikog uspjeha i osvajanja naslova engleskog prvaka ove sezone. Njegova energija i odlično izvršavanje zadaća u obrambeni omogućava da Ranierijeva momčad vrlo učinkovito igra sustav 4-4-2. A i gotovo je dvostruko bio jeftiniji od Payeta.

2. Dimitri Payet - West Ham United - Njegov je učinak za 'Čekićare' vrlo sličan kao Kanteov za Leicester, ali samo je razlika što se 'Lisice' bore za titulu i to ponajviše zahvaljujući Kanteu.

3. Toby Alderweireld - Tottenham Hotspur - Napravio je velike promjene za momčad koja je prije bila neorganizirana i slaba ali se to sve promijenilo njegovim dolaskom i pokazao se kao inspirativno pojačanje 'Spursa'.

4. Kevin De Bruyne - Manchester City - Možda je bio skup ali posljednjih se mjeseci pokazalo kako se City zbilja bori bez njega. Brzo je postao najvažniji igrač 'Građana' i još uvijek je njihov glavni motor, iako ne igra od siječnja.

5. Petr Cech - Arsenal - 'Topnici' ne izgledaju najbolje u posljednje vrijeme, ali to ne treba značiti da ne treba spomenuti koliko se dovođenje Petra Cecha pokazalo dobrim potezom. Jednako kao i dolazak Alderweirelda u redove 'Spursa', Cech je unio više samopouzdanja u obranu Arsenala.

6. Anthony Martial - Manchester United - Nije imao najbolje razdoblje tijekom zimskog dijela sezone ali tek mu je 20 godina i nitko nije niti očekivao da bude tako dobar u ranoj fazi karijere na Old Traffordu. Pomogao je svojoj momčadi nebrojeno mnogo puta ove sezone.

7. Roberto Firmino - Liverpool - Trebalo mu je neko vrijeme za prilagodbu ali sada je postao jedan od najvažnijih igrača Liverpoola s osam pogodaka i sedam asistencija u ligi.

8. Yohan Cabaye - Crystal Palace - On je prvi strijelac Crystal Palacea i pokazao se kao sjajno pojačanje za Pardewovu momčad.

9. Etienne Capoue - Watford - Igrao je u svim utakmicama u Premiershipu ove sezone i pokazuje se da puno uči iz toga. Jedan je ključa uspjeha momčadi ove sezone.

10. Idrissa Gueye - Aston Villa - Možda se čini iznenađenje što se igrač Aston Ville nalazi ovako visoko ali je Gueye odličan ove sezone. Bit će dobar veznjak za sljedeći klub u koji preseli.

11. Gerard Deulofeu - Everton - Bio je to dobar posao. Doduše, ima još prostora za napredak i redovito izgleda kao jedan od najkreativnijih igrača.

12. Georginio Wijnaldum - Newcastle United - Bez njegovih golova Newcastle bi se već oprostio od prvoligaškog društva. Zabio je pogodak u tri pobjede i tri remija.

13. Virgil van Dijk - Southampton - 'Svecima' treba odati priznanje za dovođenje vrlo dobrih, ako ne i boljih zamjena za dvije zvijezde. Van Dijk je bio sjajan ove sezone.

14. Yann M'Vila - Sunderland - Ako Sunderland ostane u ligi, onda će na tome morati itekako zahvaliti Francuzu.

15. Andre Ayew - Swansea City  - Nema konstantu ove sezone, ali bio je slobodan igrač i uspio je zabiti osam pogodaka.

16. Xherdan Shaqiri - Stoke City - Shaqiri kao i Ayew nema neku konstantu ove sezone, ali njih dvojica zajedno bi se sljedeće sezone mogla naviknuti na Premiership, tako da će biti vrlo zanimljivo.

17. Salomon Rondon - West Brom - Počeo je s osam golova i mogao bi zabljesnuti sljedeće sezone.

18. Benik Afobe - Bournemouth - Problem za Bournemouth je što su im mnoga pojačanja zadobila vrlo ozbiljne ozljede. Ali njegova četiri pogotka su bila itekako korisna.

19. Kenedy - Chelsea - Ako gledamo sezonu za zaborav Chelseaja, ovaj igrač je bio jedan od najboljih poteza, što dovoljno govori o tome kakva je sezona iza 'Bluesa'. Mladić je talentiran ali nije često igrao.

20. Robbie Brady - Norwich City - Koristan je igrač za Norwich i ako momčad ne zadrži mjesto u prvoj ligi, bit će traženi igrač.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

PremiershipN'Golo KanteDimitri PayetToby AlderweireldKevin De BruyneRoberto FirminoAnthony MartialYohan CabayeManchester UnitedLiverpoolArsenalLeicesterizdvajamo

Ostale Vijesti