REUTERS/Paul Childs
REUTERS/Paul Childs

En-NeSyri skočio više nego C. Ronaldo protiv Sampdorije, Hakimi poslao poruku Mbappeu

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 11.12.22. | 08:50

Maroko je apsolutna senzacija World Cupa.

Prvi put u povijesti Svjetskih prvenstava jedna afrička reprezentacija ušla je u direktnu borbu za medalje. Prije početka natjecanja u našoj skupini F pričalo se kako će se Hrvatska i Belgija boriti za prvo mjesto skupine, s velikim se riječima najavljivala 'mlada, progresivna i energična' kanadska reprezentacija, a o Maroku se govorilo kao o reprezentaciji koja ima minimalne šanse za prolaz, jer su nedavno smijenili trenera, klima u momčadi, pričalo se, nije bila najbolja...

... kada evo nam Marokanaca u polufinalu Svjetskog prvenstva, nešto što niti jedna afrička reprezentacija nikada nije ostvarila. Maroko je na dosadašnjem turniru primio gol samo od Kanade, i to autogol! Mrežu su zadržali netaknutom protiv viceprvaka svijeta (i trenutnog polufinalista) Hrvatske (0:0), aktualne bronce Belgije (2:0), zatim od jednog od favorita turnira Španjolske (0:0, prolaz na jedanaesterce), a onda ni protiv najefikasnije momčadi dosadašnjeg dijela turnira, Portugala, koji je u prethodne četiri utakmice zabio 12 pogodaka, odnosno tri po susretu!

Junak jučerašnjeg dvoboja protiv Europskog Selecaa bio je polivalentni napadač Seville, 25-godišnji Youssef En-Nesyri koji je prije točno godinu dana prema Transfermarktu vrijedio 40 milijuna eura, međutim, od tada je za klub zabio tek tri pogotka, ispao je iz udarne momčadi te mu je trenutna tržišna vrijednost tek 12 milijuna eura. No, ne zadugo, budući da je na Mundijalu zabi dva pogotka, od kojih je gol Portugalu bio impresivan. Pogodak možete pogledati OVDJE.

Nakon što je dva puta glavom loptu prebacio preko portugalskog gola, u 43. minuti utakmice došao je na svoje. Yahya Attiat Allah je centrirao s lijeve strane, En-Nesryi skočio je između Rubena Diasa i Dioga Coste i glavom zabio u mrežu za, na kraju se ispostavili, jedini pogodak na utakmici.

BN Sports televizija izračunala je da je En-Nesryi skočio 2.78 metara prije nego što je loptu poslao u mrežu dok je pogodak Cristiana Ronalda u dresu Juventusa, a koji se već godinama 'vrti' po bespućima interneta kao jedan od najimpresivnijih golova glavom uopće, pao nakon skoka portugalskog napadača od 2.56 metara, što znači da je marokanski napadač skočio 22 centimetra više!

Ipak, izmjereni rekord, kada je riječ o skokovima kod postignutih pogodaka rekord i dalje drži C. Ronaldo koji se jučer oprostio od turnira. Riječ je o još jednom golu 'za eurovizijsku zamjenu', a kojeg je u sezoni 2011./12. zabio Real Madridu kada je skočio 2.93 metra u vis.

En-Nesry možda nije oborio rekord, ali kao da ga je briga. Čovjek je zabio gol za prvi prolaz afričke reprezentacije u polufinale svjetskih prvenstava...

A u polufinalnu Maroko će se sučeliti s aktualnim prvakom svijeta, reprezentacijom Francuske koja je, nakon ispadanja Brazila i izbacivanja Engleske postala uvjerljivo najveći favorit turnira. Na toj utakmici, koja se igra u srijedu 14. prosinca na Al Bayt stadionu u Al Khoru, veliki će fokus biti na izravnom duelu dva najbolja igrača obje momčadi, ujedno i suigrača u Paris Saint Germaineu. Po lijevoj strani francuskog napada ordinirat će Kylian Mbappe, a po desnoj strani marokanske obrane (i napada) Achraf Hakimi koji je svojem klupskom suigraču, a sada i reprezentativnom suparniku, putem svojeg Twittera poslao poruku:

"Vidimo se ubrzo, prijatelju!"




Tagovi

marokanska nogometna reprezentacijaFrancuska nogometna reprezentacijaKatar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.

Ostale Vijesti