Zeljko Hladika/PIXSELL
Zeljko Hladika/PIXSELL

Dvoboj u vrijeme ručka: Gorica izbjegava maglu protiv Šibenika prije zimske stanke (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 18.12.21. | 08:15

Utakmica počinje u 13 sati.

Rijedak je prizor na terenu vidjeti nogometaše Gorice i Šibenika. Drugi ovosezonski dvoboj u 1.HNL bit će im tek osmi sveukupno, dok je Gorica igrala drugu, Šibenik se koprcao u prvoj, i obratno. No, kako se stabilizirala krvna slika HNL-a tako je i u posljednje dvije godine nezamislivo vidjeti tablicu bez Gorice i Šibenika koji čine sve kako bi stabilno održali svoj prvoligaški status. Situacija je itekako zanimljiva. Šibenik dolazi u Turopolje igrati u ranom terminu kako bi izbjegla ona slavna i svima neugodna magla. Utakmica počinje u 13 sati.

(1.95) Gorica (3.50) Šibenik (3.80)

Ove sezone je Šibenik član donjeg doma, na početku sezone se na prozivci pojavilo puno novih igrača pod vodstvom novog trenera, Marija Rosasa pa je prvotni cilj prvog dijela sezone ionako uigravanje kadra. Španjolski strateg je ubrzo u svlačionici dobio i sjajnog Marina Jakoliša koji kao da se preporodio u narančastom dresu, očito s namjerom da se dokaže Hajduku dok je na posudbi. Šibenik na Šubićevcu zna iznenaditi, no igre u gostima su ispod očekivanja, Narančasti i dalje čekaju na prvu gostujuću pobjedu nakon 19 odigranih kola.

S druge pak strane, Gorica čeka današnji dvoboj kao tihi uzurpator iz sjene. Trenutno su peti, no ako će tko iz vrha tablici zapeti i ući u crni niz, Gorica bi im se itekako mogla približiti i napasti četvrto mjesto. Uostalom. To smo najbolje vidjeli u prošlom kolu kada su u gostima iznenadili vodeću Rijeku i kući ponijeli sva tri boda. Ipak, danas će im protiv Šibenika biti jako teško jer je momčad načeta ozljedama.

Dieye i Stojanović su upitni, Steenvorden ima kartone, ozljeđen je i Fruk, a prema riječima trenera Rendulića s nedavno održane pressice, izostaje i Suk, Keita i Krizmanić …

“Nema mjesta za velika slavlja nakon Rijeke, čeka nas još jedna izuzetno zahtjevna i teška utakmica. Stanje u momčadi je dobro, imamo probleme koji nisu novi, ali nema kukanja i plakanja. Igrat će oni koji su zdravi i koji su sto posto spremni” zaključio je trener Gorice


S druge strane, u Šibeniku ne cvatu ruže. Zaostale plaće još nisu stigle, no klub i dalje s opmizmom gledaju na nastavak sezone. Prije puta u Goricu, momčad su došli na trening podržati i Funcuti, a održan je i sastanak trenera, igrača i članova uprave.

Šibenik čeka prvu gostujuću pobjedu u prvenstvu, ali i prvu pobjedu uopće protiv Gorice. Premda stanje ne obećaje da će današnji epilog biti pozitivan, trener Rosas je optimist.

“Naravno da ova zbivanja utječu na naše igre. Vidjelo se to i u Osijeku gdje smo u pet minuta primili dva gola. No, Gorica je nova utakmica. Pokušat ću igračimaobjasniti da u tih 90 minuta zaborave na sve probleme, zabave se, jer nogome je prije svega igra, i da pokušamo izvući nešto pozitivno”

U sastavu danas neće biti Bačelića – Grgića, Sahitija i Ćurića koji je skupio kartone. Pitanje je hoće li sjajni kapetan Šibenika uopće više zaigrati u narančastom dresu pošto iz dana u dan stiže interes za njegovim uslugama, a klubu, kao što je jasno vidljivo, nedostaje novca. Inače, spominje se i mogućnost odlaska Rosasa, a sam trener u izjavi takav scenarij nije u potpunosti isključio.


Što se tiče povijesti, ona je kratka. Svega šest utakmica u prvenstvu i jedna u kupu. Pet pobjeda Gorice u prvenstvu uz samo jedan remi, a što se Kupa tiče, ta je utakmica odigrana davno. 2015 godine je Gorica ugostila Narančaste i prošla nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. U momčadi Gorice su igrale veličine poput Štroka, a kuriozitet je i Mirko Livaja, mlađi brat puno poznatijeg Marka.

(1.95) Gorica (3.50) Šibenik (3.80)

Gorica - Šibenik , 20. kolo 1.HNL, gradski stadion Velika Gorica, subota, 13 sati

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+



Tagovi

mario rosasNK ŠibenikHNK GoricaKrunoslav Rendulić

Ostale Vijesti