Dinamo Plus
Dinamo Plus

Dinamovci pred uzvrat Lige prvaka: "Nisu nam dali snimke pa smo ih pobijedili, a sad idemo po prolaz"

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 24.10.23. | 18:13

Kapetan i veznjak mladih dinamovaca itekako su 'nabrijani' na ovaj susret

Vito Čaić i Luka Vrbančić zajedno su s Plavima osvojili naslove kadetskog prvaka 2021. i 2022. godine, a prošle sezone podigli pokal pobjednika u juniorskoj konkurenciji pa sada uživaju u utakmicama Lige prvaka. Ona iduća, uzvrat protiv protiv Başakşehira u Turskoj, na rasporedu je već sutra u 13 sati. Prva utakmica završila je na Maksimiru rezultatom 2-1 za Plave.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Taj dvoboj mladih dinamovaca i vršnjaka iz Istanbula u UEFA Youth League možete pratiti u izravnom prijenosu na platformi Dinamo Plus.

Kapetan Vito Čaić otkrio je svoja očekivanja prije utakmice.

"Jako smo motivirani, dobro se osjećamo i željno iščekujemo utakmicu. Sada znamo nešto o protivniku, prije prve utakmice nismo znali ništa, nismo mogli nabaviti nikakve snimke. Očito je bilo da oni znaju nešto više o nama, ali sada smo spremniji, idemo s golom više na ovo gostovanje. Svejedno, postavit ćemo se napadački i idemo po pobjedu prolaz dalje."

Zatražili su dinamovci snimke od njihove momčadi, ali oni ih nisu htjeli ustupiti.

"Bio je to dodatan motiv, naravno. Svi se jako veselimo utakmici."

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

U međuvremenu Goricu su tukli 2-0, a protiv Slavena poveli 2-0, no završilo je 2-2.

"Takvo je prvenstvo, maraton. Mora se negdje kiksati, to nam je drugi kiks, nakon Dugopolja. Ali možda je i dobro došlo, da nas malo razdrma."

Podsjetimo, Plavi su prošle sezone zahvaljujući plasmanu prve momčadi u Ligu prvaka nastupali u grupnoj fazi, odnosno, u dijelu natjecanja koji nosi naziv "Champions League Path", koji donosi šest utakmica u skupini prije eventualnog ulaska u nokaut fazu turnira, dok kao prvaci i sudionici ovosezonskog "Domestic Champions Path" dijela turnira igraju manje utakmica, odnosno, kroz dva kola spomenutog dijela natjecanja će se boriti za plasman u završnicu u kojoj se mogu susresti s ostalim momčadima - onima koje će proći iz grupne faze.

"Zahtjevno je. Svaka utakmiva je na nož, izvukli smo dosta zahtjevnog protivnika, nema mjesta za nekakav preveliki kiks. Vjerujem da smo bolja momčad i da ćemo proći. Idemo na pobjedu, očekujemo veliku agresivnost kao u prvoj utakmici, mislim da se nemamo čega bojati."

Veznjak Luka Vrbančić, sličnih je razmišljanja.

"Jedna jakon agresivna momčad, s puno dobrih pojedinaca. Mislim da nismo baš dobro odigrali tu utakmicu i da imamo što za pokazati. Oni su ozbiljna momčad, prvaci Turske, imali su par loših rezulta, ali ih ne smijemo podcijeniti."

Kako izgleda priprema za utakmicu?

"Mi smo odlična ekipa, pokazujemo zajedništvo, a kada nekoga možda treba kazniti, onda i to zajednički napravimo."

Zabili ste gol u Ponikvama, prvi za seniorsku momčad.

"Ispunio mi se san. Naravno da mi je to značilo. Godinu dana sam s prvom momčadi, puno sam naučio od njih. To pokušavam primijeniti na svoju utakmicu."

I on, kao i kapetan, očekuje prolaz.

"Očekujem tešku utakmicu, nas na nivou, a onda vjerujem u prolaz i da naši navijači mogu očekivati isto."

Video razgovora pogledajte OVDJE.



Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoLiga prvaka mladihIstanbul Basaksehir

Ostale Vijesti