REUTERS/Kacper Pempel
REUTERS/Kacper Pempel

Dinamo saznao protivnika u trećem pretkolu, Juranović i Čolak asistenti (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 27.07.21. | 19:44

Pratili smo i ostale susrete drugog pretkola Lige prvaka

Dok su se Plavi znojili u Nikoziji na gostovanju kod Omonije, simultano su igrane još dvije utakmice. S jedne strane smo gledali finski HJK protiv švedskog Malmoa za koji nastupa i naš Antonio Čolak, a s druge, sraz Flore i Legije, za koju nastupa naš Josip Juranović.

Nama svakako zanimljivije je bilo gledati estonsku Floru i poljsku Legiju. Upravo će bolji iz ovog dvomeča na pobjednika iz susreta Dinama i Omonije. Iako su Poljaci na svom stadionu prošlog tjedna slavili, 2:1 rezultat nije ulijevao nadu u mirni uzvrat.

Pošto je pravilo gola u gostima ukinuto, Flora je prije početka bila malo “oštećena”, no takav je novi format i svima je isto, ili će biti u nekom trenutku. Prvo poluvrijeme je prošlo bez pogodaka. Flora je opasno prijetila, dok je Legija pokušavala kontrolom lopte u sredini primiriti susret i što mirnije dočekati kraj prvog dijela.

Izdvajamo jedino veliku šansu Emrelija iz redova Legije. Njegov pokušaj “zakucavanja” jedne odbijene lopte u šesnaestercu je otišao pokraj gola, i to je manje više sve od uzbuđenja u prvom dijelu susreta, barem što se tičevelikih prilika. Bolja Legija, no jedan gol i eto problema (produžeci). Srećom po Poljake, do toga nije došlo.

S druge strane, HJK i Malmo su otvorili utakmicu s dva gola u nešto u tek nešto više od deset minuta igre. Prvo je Miro Tenho nakon trideset sekundi igre šokirao goste pogotkom nakon dobrog ubačaja iz kuta. HJK 1, Malmo 0. Nakon 2:1 pobjede Šveđana u prvoj utakmici, ovakav start iz snova za domaćine je bio najbolji mogući uvod u dobru utakmicu. Pogodak možete pronaći ovdje.

Odgovor je stigao deset minuta kasnije. Anders Christansen se najbolje snašao u gužvi unutar šesnaesterca, Finci su izgledali izgubljeno. Danac po drugi put u dvije utakmice trese mrežu HJK-a i vraća svoju ekipu u prednost. Pogodak pogledajte ovdje.

Do poluvremena nismo primijetili neke ozbiljnije prilike na ovom susretu. Malmo je, baš kao i Legija, kontrolirao loptu i čuvao prednost.

Drugi dio utakmice, barem do 60. minute, na oba terena nije donio ništa uzbudljivo. Klasična uspavanka uz nemoć slabijih domaćina. Legija je držala posjed, Flora niti to. Prema do sad pokazanom, Dinamo će biti favorit protiv Poljaka. I taman kad smo mislili da će zbilja biti dosadno na oba terena, prava mala drama u Estoniji.

Prvo je Zenjov zabio gol za Floru, no sudac je svirao zaleđe. Potom, samo minutu kasnije, Rafael Guimaraes gađa donji lijevi kut za 1:0. Pogodak možete pogledati ovdje. https://streamable.com/2fnrps

Dok smo se mi zabavljali prateći Legiju koja će sigurno praviti problem Dinamu po boku, HJK je bio blizu drugog pogotka protiv Malmoa, Daniel O'Shaughnessy je za dlaku promašio gol. A onda, joker s klupe daje gol odluke. Veljko Birmančević zabija tek što je uša u igru. Pogledajte pogodak ovdje. Asistencija pripada našem Josipu Juranoviću, kojeg se od danas povezuje s prelaskom u Celtic.

U Estoniji se utakmica primirila, no u obližnjoj Finskoj, gol za golom. Evo nam i HJK-a koji ravna na 2:2 i drži nadu kako će ovo otići u produžetke. Erupciju oduševljenja donosi Riku Riski. Gol pronađite ovdje. Do kraja utakmice je HJK pokušao doći do čuda, no nije im pošlo za rukom dati gol odluke. Imali su čak sedam minuta sudačke nadoknade, Malmo se nekako obranio.

Spomenimo i da je u kasnijem termu krenula i posljednja utakmica današnjeg dana, barem što se tiče kvalifikacija za Ligu prvaka.

Nakon komotnih 2:0 u Budimpešti, Ferencvaroš je otputovao na gostovanje kod Žalgirisa. U izuzetno izjednačenoj utakmici, prvo poluvrijeme je skoro pa završilo bez pogodaka. Da gosti odu mirniji na odmor, pobrinuo se Mmae, smao minute prije odmora. Pogodak pogledajte ovdje.

Prema do sad viđenom, Dinamo je ravnopravan, ako ne i bolji od Legije. Prvi susret igrat će se 3./4. kolovoza, a uzvrati tjedan dana kasnije.


KVALIFIKACIJE ZA LIGU PRVAKA, DRUGO KOLO (UZVRATI)

Flora - Legija 0:1 (0:0) /prva utakmica 1:2/

/Lopez 67/

Helsinki - Malme 2:2 (1:1) /prva utakmica 1:2/

/Tenho 1, Riski 78 - Kristijansen 11, Birmančević 76/

Omonia - Dinamo Zagreb 0:1 (0:0) / prva utakmica 0:2/

/Menalo 79/

Žalgiris – Ferencvaroš 1:3 / prva utakmica 0:2

Diaw 93'/Mmaee 44' i 72', Mak 94'



Tagovi

LegiaMalmöLiga prvaka

Ostale Vijesti