DAVID KLEIN/Action Images
DAVID KLEIN/Action Images

Dinamo ide na stare znance koje nikad nisu pobijedili

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 13.12.21. | 12:44

Održava se ždrijeb nokaut faze europskih klupskih natjecanja u Nyonu.

Nakon što su izvučeni parovi nokaut faze Lige prvaka, u Nyonu je nastavljeno sa ždrijebom onih u Europskoj ligi. Protivnik zagrebačkog Dinama u prvom krugu nokaut faze natjecanja biti će Sevilla. Protivnici aktualnog hrvatskog prvaka nedvojbeno će imati ogroman motiv za daljnjim napretkom u ovom natjecanju kojeg su u posljednjih sedam godina osvajali čak četiri puta.

Ukupno su pehar Kupa UEFA i Europa lige podizali šest puta, po čemu su rekorderi. Također, finale koje je na rasporedu 18. svibnja igrat će se na Ramon Sanchez Pizjuanu, njihovom stadionu. Upravo zbog Sevillinog domaćinstva u finalu kuglice s imenima svog kluba i Dinama izvlačio je Andreas Palop, Sevillina golmanska legenda koja je sudjelovala u osvajanju naslova 2006. i 2007. godine.

Dinamo se s istim protivnikom jedini put u svojoj povijesti susreo u skupini Lige prvaka u sezoni 2016/17. i u obje utakmice izgubio. Andalužani su jednom bili uvjerljivi s 4:0, a u drugom susretu upisali su minimalnu pobjedu. Dinamo je njihova prva prepreka na putu prema sedmom naslovu i jasno je kako je naš predstavnik dobio popriličan izazov, ali u ovoj fazi natjecanja drugačije ni ne može biti.

Sevilla igra vrlo dobru sezonu u španjolskoj Primeri i trenutno su prvi pratitelji vodećeg Real Madrida. U skupini G Lige prvaka završili su kao trećeplasirani, iza Lillea i RB Salzburga.

Osam pobjednika skupina Europske lige u nokaut fazu natjecanja ući će naknadno, u 1/16 finala. Prva nokaut runda igrat će između osam drugoplasiranih klubova skupina Europa lige (među kojima je Dinamo) i osam trećeplasiranih klubova iz skupina Lige prvaka. Prvi susreti ove runde natjecanja igrat će se 17. i 24. veljače.

Parovi nokaut faze Europa lige:

Rangers - Borussia Dortmund  

Real Sociedad - RB Leipzig  

Napoli - Barcelona  

Olympiacos - Atalanta  

Lazio - Porto   

Braga - Sheriff

Real Betis - Zenit

Dinamo Zagreb – Sevilla  


Tagovi

Dinamo ZagrebEuropska liga

Ostale Vijesti